Naslovnica Vijesti Hrvatska

Štromar o mirovinskoj reformi: Ona ide dalje, ali treba slušati glas 600 tisuća građana

Naglasio je da treba slušati glas tih 600.000 građana jer ako su oni glasali, onda bi ta odluka trebala proći i na referendumu. Stoga, smatra Štromar, novac ne bi trebalo trošiti na birokraciju, nego u druge svrhe
15. svibnja 2019. u 11:29 11 komentara 547 prikaza
Predrag Štromar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar istaknuo je u srijedu, uoči sastanka užeg kabineta Vlade, da je zakon o mirovinskoj reformi izglasan te da reforma ide dalje i ako dođe referenduma, ali uz četiri izmjene koje su zatražili građani koji su dali potpise za raspisivanje referenduma inicijative "67 je previše".

Zagreb: Inicijativa "67 je previše" prikupila više od 600.000 potpisa Uspjeh za 67 je previše Sindikati: Skupili smo više od 600.000 potpisa za referendum protiv reforme

"Mislim da ne bi trebalo biti referenduma nego bismo trebali sjesti i dogovoriti se o pitanjima zbog kojih su prikupljani potpisi. Trebalo bi uštedjeti tih stotinjak milijuna kuna i od njih izgraditi vrtiće, škole ili stanove", kazao je Štromar. 

Naglasio je da treba slušati glas tih 600.000 građana jer ako su oni glasali, onda bi ta odluka trebala proći i na referendumu. Stoga, smatra Štromar, novac ne bi trebalo trošiti na birokraciju, nego u druge svrhe.

"Građani su dali svoje mišljenje i mi ih trebamo slušati. Ipak treba raditi i na reformama, a veliki dio reforme je već napravljen u mirovinskom sustavu", rekao je.

Inicijativa 67 je previše prikupili više od 600.000 potpisa Kuščević: Bolje je da se referendum održi i neka narod odluči želi li reformu

Novinare je zanimalo i kako tumači priopćenje njegove stranke HNS-a iz kojega su "čistim populizmom" nazvali prijedlog hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o ustanovljenju odlikovanja Velereda Franje Tuđmana s lentom i Velikom Danicom, a kao doprinos "širokoj raspravi na tu temu" predlažu da se uvede i "Velered Kolinde Grabar-Kitarović".

"Predsjednik stranke u priopćenju je sve rekao. Ja mislim da možda je pretjerano kada se previše daju odlikovanja, jer onda ona nemaju jednaku vrijednost", odgovorio je Štromar.

Dijelovi motora
SRCE AUTOMOBILA
Dijelovi motora i zašto ih je bitno poznavati

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar hrvat do smrti
  hrvat do smrti:

  jedna od najboljih izmjena bi bila da ti nestanes..

 • Avatar siva_sova
  siva_sova:

  pravi populizam je ovo nazvati reformom, uskoro će povećanje poreza nazivati reformom...

 • anlaser:

  Da je vama do reformi i pravih poteza prvo bi riješili poreze , državnu birokraciju zatim pretvorbenu pljačku pa povlaštene mirovine .Tek poslije mogu ići investicije ali ne u gluposti nego u proizvodnju. Sve ostalo što sada (ne)radite jalov je posao .