Naslovnica Vijesti Hrvatska

Štromar o mirovinskoj reformi: Ona ide dalje, ali treba slušati glas 600 tisuća građana

Naglasio je da treba slušati glas tih 600.000 građana jer ako su oni glasali, onda bi ta odluka trebala proći i na referendumu. Stoga, smatra Štromar, novac ne bi trebalo trošiti na birokraciju, nego u druge svrhe
15. svibnja 2019. u 11:29 10 komentara 571 prikaza
Predrag Štromar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar istaknuo je u srijedu, uoči sastanka užeg kabineta Vlade, da je zakon o mirovinskoj reformi izglasan te da reforma ide dalje i ako dođe referenduma, ali uz četiri izmjene koje su zatražili građani koji su dali potpise za raspisivanje referenduma inicijative "67 je previše".

Zagreb: Inicijativa "67 je previše" prikupila više od 600.000 potpisa Uspjeh za 67 je previše Sindikati: Skupili smo više od 600.000 potpisa za referendum protiv reforme

"Mislim da ne bi trebalo biti referenduma nego bismo trebali sjesti i dogovoriti se o pitanjima zbog kojih su prikupljani potpisi. Trebalo bi uštedjeti tih stotinjak milijuna kuna i od njih izgraditi vrtiće, škole ili stanove", kazao je Štromar. 

Naglasio je da treba slušati glas tih 600.000 građana jer ako su oni glasali, onda bi ta odluka trebala proći i na referendumu. Stoga, smatra Štromar, novac ne bi trebalo trošiti na birokraciju, nego u druge svrhe.

"Građani su dali svoje mišljenje i mi ih trebamo slušati. Ipak treba raditi i na reformama, a veliki dio reforme je već napravljen u mirovinskom sustavu", rekao je.

Inicijativa 67 je previše prikupili više od 600.000 potpisa Kuščević: Bolje je da se referendum održi i neka narod odluči želi li reformu

Novinare je zanimalo i kako tumači priopćenje njegove stranke HNS-a iz kojega su "čistim populizmom" nazvali prijedlog hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o ustanovljenju odlikovanja Velereda Franje Tuđmana s lentom i Velikom Danicom, a kao doprinos "širokoj raspravi na tu temu" predlažu da se uvede i "Velered Kolinde Grabar-Kitarović".

"Predsjednik stranke u priopćenju je sve rekao. Ja mislim da možda je pretjerano kada se previše daju odlikovanja, jer onda ona nemaju jednaku vrijednost", odgovorio je Štromar.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • Avatar hrvat do smrti
  hrvat do smrti:

  jedna od najboljih izmjena bi bila da ti nestanes..

 • Avatar siva_sova
  siva_sova:

  pravi populizam je ovo nazvati reformom, uskoro će povećanje poreza nazivati reformom...

 • anlaser:

  Da je vama do reformi i pravih poteza prvo bi riješili poreze , državnu birokraciju zatim pretvorbenu pljačku pa povlaštene mirovine .Tek poslije mogu ići investicije ali ne u gluposti nego u proizvodnju. Sve ostalo što sada (ne)radite jalov je posao .