Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samoodređenje
Povratak na članak

Židovska općina Zagreb protiv referenduma

Židovska općina Zagreb sada iskazuje svoje neslaganje sa stavovima iznesenima u toj izjavi

Komentari 24

Avatar Naravno
Naravno
19:13 15.11.2013.

Za ubojstvo svog ljubavnika dobio sedam godina Damira Bivola (26) bjelovarski Županijski sud zbog ubojstva 47-godišnjeg Gorana Trbojevića osudio je na sedam godina zatvora Mladi Bivol izbo svog 20 godina starijeg prijatelja Gorana Trbojevića (47) s kojim je u ljubavnoj vezi.

VL
BU
burza
12:45 15.11.2013.

Postalo je mondeno da manjina od nekoliko tisuca protivnika braka dobije toliko prostora na portalima i u novinama a vecina od 750000 samo u pjedinim samo maie crtice

VL
Avatar Naravno
Naravno
19:16 15.11.2013.

Ljubav takvih bolesnika je iracionalna jer žive u racinalnom svetu . . . . Portugalski maneken, Renato Seabra (21), ubio je svog ljubavnika Karlosa Kastra (65) iz Njujorka, gej aktivistu i novinara žute štampe, a zatim mu odsekao testise istise i nosio ih kao amajlije oko ručnog zgloba, uveren da mu to daje „čudesnu isceliteljsku moć“. Seabra je o ubistvu svog starijeg ljubavnika, počinjenom u besu, policiji ispričao “dobrovoljno”, jer “smatra da je ono što je učinio ispravno”. Sa testisima ubijenog ljubavnika pričvršćenim za zglobove Seabra je hodao ulicama Menhetna i usput dodirivao ljude, smatrajući da je stekao moć da leči od side.

VL
Avatar La_Piaf
La_Piaf
12:56 15.11.2013.

Zajednička izjava svih vjerskih zajednice u RH koje su podržale referendum (osim ovih koji su izbjegli sastanak da se ne moraju suočiti) nije bila na naslovnoj Večernjeg lista. Inače židovska zajednica Beth Israel je podržala referendum. Vidim da ovi naglašavajuju da ih u njihovoj zajednici ima više :)))

VL
TA
taknekak
13:48 15.11.2013.

radi poptune točnosti informacija, zašto se ne kaže da je Židovska općina, u kojoj su dr. Kraus i S. Goldstein svjetovna organizacija i nema veze sa vjerskom židovskom organizacijom. koliko ja znam i g. kraus i g. goldstein su ateisti zna se da je goldstein blizak kukuriku vladi i zato ovo ne čudi. istu stvar smo već vidjeli, prije 7-8 mjeseci, kada je goldsteinova židovska općina podržala zdravstveni odgoj, kada je ZO bio kritiziran i ukinut od ustavnog suda. ovo je dakle još jedan spin za vladajuće, ništa drugo.

VL
CR
Croasan
13:06 15.11.2013.

Nazivom brak u istospolnoj životnoj zajednici omogučila bi im se konzumacija svih pozitivnih vrednota koje se pod brakom podrazumjeva pa tako i po pitanju usvajanja djeteta .

VL
Avatar Finanz
Finanz
11:29 15.11.2013.

Moze li mi netko objasniti zasto je sada toliko vazno da homopopulacija svoje registrirane veze (tj.po zakonu RH istospolna zivotna zajednica) dobije naziv brak?

VL
MI
mikica
13:35 15.11.2013.

Znači da se ovi nisu oglasili nebismo ni znali da je održan sastanak svih verskih zajednica i što se tamo rekli. Večernj zašto nema članaka o ovom sastanku.

VL
Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
18:00 15.11.2013.

zvončica, ne boj se, neće Hrvatska nikada postati Saudijska Arabija iz više razloga, a gospodin Kraus se može u duhu demokracije zalagati da u Hrvatskoj na cijelom teritoriju bude ljeto tijekom cijele godine u čemu ću ga i ja podržati ali neka to čini u svoje ime. Možda jednoga dana se on bude zalagao za nekog rabina homosekusualca ali neka to učini u svoje ime. Zna se koji su temelji vjere u Židova, a on se ponaša kao glasnogovornik neke stranke. Ne možeš sjediti na dva stolca...

VL
GR
grandfunk
14:30 15.11.2013.

Svim protivnicima referenduma želim citirati Voltaira koji kaže:"Ne odobravam to što milsite, no do smrti ću se boriti za Vaše pravo da to kažete". Svi protivnici referenduma su protiv 750 000 potpisnika koji su izvršili sve zakonske predradnje da se referendum održi.Svi protivnici referenduma neka neka sukladno pravilima demokjratskog društva poštuju rezultate istog. Čega se boje protivnici referenduma?Odrastite i prihvatite da morate poštovati nešto sa čime se ne slažete. jednostavno, odrastite.

VL
Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
14:44 15.11.2013.

Gospodin Kraus, drugi put iznesite svoj mišljenje i stav ili se učlanite u neku od stranaka pa djelujte u njihovo ime jer vaš stav je u suprotnosti s vjerom koju tobože predstavljate.

VL
MA
malamlak
15:44 15.11.2013.

Kraus uspoređuje isspravnu definiciju braka s holokaustom, ovo je i za najizdržljiviji želudac previše, hoće li ovakve izjave, ovakvo huškanje i širenje laži i netrpeljivosti, pozivanje na linč hrvatskog naroda od strane javne osobe ostati nesankcionirano ?

VL
Avatar Sunčica
Sunčica
15:28 17.11.2013.

Zveč Zveč 15.11.2013 u 11:31 Koga li je ovo iznenadilo? Zalažu se za "gradjansku državu"!? Baš me zanima, bi li se i jedan od njih u Izraelu zalagao za "gradjansku državu"? ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- A što je Izrael nego građanska država, zadržava, za razliku od svih onih država koje je okružuju

VL
Avatar airbizz
airbizz
14:57 15.11.2013.

jedino narod nije protiv referenduma.da se većina povinjuje nekolicini,malo je apsurdno.

VL
Avatar zvončica
zvončica
15:27 15.11.2013.

prof.baltazar, koje veze imaju nečija religijska uvjerenja sa zalaganjem za sekularnu državu, pa nismo valjda u Saudijskoj Arabiji

VL
VJ
vjerovnik
16:24 15.11.2013.

ne bi štel mešat u njihove stvari, ali nebi bilo loše da se oni između sebe konačno dogovore (oko podjele love) i krenu u obnovu sinagoge u Praškoj, u najužem središtu ZG ... sinagoga je bila srušena 42 g. i osobno bih volio da se obnovi ista onakva kakva je i bila (a bila je prekrasna)

VL
Avatar Plantago
Plantago
12:51 18.11.2013.

prof. baltazar "Zna se koji su temelji vjere u Židova, a on se ponaša kao glasnogovornik neke stranke. Ne možeš sjediti na dva stolca..." Bilo bi lijepo da znate malo više o židovskoj vjeri, pa onda dajete tako rezolutnu izjavu.. Lako dostupno: reformirani (42%) i konzervativni (oko 40%) Židovi podržavaju, a ortodoksni (7%) odbacuju istospolne brakove. Reformirani prihvaćaju i žensko svećenstvo. Postoci su za SAD, ne znam za Hrvatsku.

VL
Avatar gladnijura
gladnijura
12:16 15.11.2013.

Moj je izbor protiv.

VL
KI
Korisničko ime
11:51 15.11.2013.

²@Finanz 15.11.2013 u 11:29h "Moze li mi netko objasniti zasto je sada toliko vazno da homopopulacija svoje registrirane veze (tj.po zakonu RH istospolna zivotna zajednica) dobije naziv brak? ------------------------ Ovdije je rijec o civilnom-gradjanskom braku. Nitko ne prisiljava Crkvu da da i oni moraju sklapati homoseksualne brakove i vrsiti obrede vjencanja. Drugaciju zajednicu mogu, ili ne moraju priznavati brakom. To je njihova stvar. Ali ako npr. dva svecenika odluce sklopiti gradjanski brak drzavne institucije ce to odraditi bez ikakve diskriminacije. To sto se Crkvi ne svidja sto ce u tom slucaju imovinu jednoga nasljedjivati drugi bracni drug, ili eventualno djeca, a ne Vatikan, to je druga stvar.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.