Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
europski pakt

Referendum u Irskoj mogao bi proći sa 60% glasova

irska,referendum
AFP/Pixsell
01.06.2012.
u 09:59

Sporazum su potpisale sve članice EU osim Češke i Velike Britanije, dok je Irska jedina članica koja je o tome odučila provesti referendum. No odziv birača bio je izrazito mali.

Prema prvim i neslužbenim informacijama referendum o europskom paktu o fiskalnoj disciplini o kojem su se Irci očitovali u četvrtak mogao bi proći s oko 60 posto glasova. No Reuters navodi da bi konačni rezultati trebali biti poznati u petak.

Sporazum su potpisale sve članice EU osim Češke i Velike Britanije, dok je Irska jedina članica koja je o tome odučila provesti referendum. Objavljeno je da je odziv građana na referendum bio izrazito nizak pa je u Dublinu glasalo 38% birača, a na sjeverozapadu Irske samo njih 20%.

Odbacivanje ratifikacije fiskalnog pakta EU onemogućilo bi Irskoj posezanje za sredstvima iz fonda za spašavanje eura kad u 2013. istekne tekući paket mjera protiv bankrota.

Komentara 1

UK
Ugo Kajvez
10:13 01.06.2012.

Dakle ako "službeno" prođe referendum, neće biti legalan jer nije glasalo minimum broj glasača .............. koji mora odobriti bar 50 posto od ukupnog broja glasača koji imaju pravo glasovati ................ tad bi bilo kakav referendum imao legalitet, sve ostalo je prevara ...............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije