Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ustavni sud odlučio

Referendum nevažeći, rumunjski predsjednik vraća se na dužnost

'Romania's incumbent President Traian Basescu gestures during a debate about liberal policies with his supporting party in Bucharest November 24, 2009. After an inconclusive first round on Sunday, bo
Reuters/Pixsell
22.08.2012.
u 10:58

Na referendum je izašlo 46 posto građana, što nije bilo dovoljno da se priznaju rezultati

Rumunjski predsjednik Traian Basescu vraća se na posao budući da je ustavni sud utvrdio kako referendum kojim je smijenjen s čela države nije bio važeći, javlja CNN. Utvrđeno je kako se na referendum nije odazvalo više od 50 posto građana.

Na referendum koji je održan 29. srpnja izašlo je 46 posto građana, što nije bilo dovoljno da se priznaju rezultati. Od 46 posto građana koji su izašli, njih 87 posto glasalo je za smjenu predsjednika.

Podsjetimo, početkom srpnja vladajuća Socijalno-liberalna unija premijera Viktora Ponte i koalicijska većina opozvali su predsjednika s dužnosti u parlamentu, ali se opoziv morao potvrditi na referendumu. Vladajuća stranaka optužuje ga za zlouporabu položaja i blokadu donošenja vladinih zakona.

Komentara 1

LI
Libela
11:22 22.08.2012.

Logično je da manje od pola glasača ne može nadglasati izborne rezultate na kojima većina je izašla na izbore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije