Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO TO ZNAČI?
Povratak na članak

Referendum koji bi mogao promijeniti zemlju: Italija smanjuje broj parlamentaraca

Premda su plaće talijanskih parlamentaraca najviše u Europi, one ipak znače mali dio troškova, recimo, donjeg doma parlamenta koji košta talijanske porezne obveznike gotovo milijardu eura godišnje.

Komentari 2

Avatar SileZla
SileZla
10:57 22.09.2020.

Uvijek je dobro smanjivati broj zastupnika. Onda se smanji broj i onih koji ne dolaze na sjednice ili spavaju na njima. Hrvatska ima apsolutno preveliki broj zastupnika, 1 na 26.500 stanovnika, a obzirom da se broj stanovnika, za razliku od Italije, kod nas smanjuje bilo bi mudro da se smanjuje i broj zastupnika.

VL
SI
sisavac
08:13 22.09.2020.

ma nemojte, ruska duma ima 450 zastupnika, što znači da jedan zastupnik predstavlja preko 300.000 stanovnika. a vi se plačete jer će jedan talijan predstavljati čak skoro 150.000 ljudi... broj zastupnika ne govori ništa o njihovom radu, ili neradu. i kod nas postoji inicijativa za smanjenjem broja saborskih zastupnika, pa jedni to podržavaju kao da će biti ušteda, drugi govore da će ušteda biti simbolična.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.