Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predao se Vedran Vujević

Redar pucao u boksača jer se prepao da će ga premlatiti?

21.03.2009.,Split - Spaladium Arena,
Foto: Tino Jurić/Pixsell
1/6
14.05.2016.
u 18:59

Tomasović je bio na Olimpijskim igrama u Pekingu, bio je na izbornoj listi Željka Keruma te u nadzornim odborima grad

Izbacivač Vedran Vujević (30) predao se splitskoj policiji nakon što je dva tjedna bio u bijegu zbog pucnjave u kojoj je teško ranjen vlasnik zaštitarske tvrtke i boksački trener Marko Tomasović. U četvrtak je u pratnji svoga odvjetnika Jadrana Francheskija došao u zgradu Policijske uprave, a nakon kriminalističkog istraživanja u petak oko 9 sati ispitan je u Državnom odvjetništvu koje će najvjerojatnije zatražiti određivanje istražnog zatvora. Policija ga je prijavila za kazneno djelo ubojstvo u pokušaju.

Rukavice objesio o klin 2012.

Sumnjiče ga da je 2. svibnja u Velebitskoj ulici u Splitu vatrenim oružjem ozlijedio dvije osobe, pri čemu je Tomasovića teško, a Gordana Jukića, koji je bio s njim, lakše ozlijedio. Jukića je metak tek okrznuo, a Tomasovića je ranio u bedro, nakon čega je operiran u splitskom KBC-u.

– Vujević je iznio svoju obranu o kojoj vam ništa detaljnije ne mogu reći u ovoj fazi – rekao nam je Francheski. Vujević je pucao kada su Tomasović i Jukić došli pred njegovu zgradu. Navodno su mu željeli reći da više ne dolazi u klub u kojemu je sudjelovao u neredu nekoliko dana prije. Najvjerojatnije se branio kako se, kada ih je ugledao, prestrašio za vlastitu sigurnost i zapucao.

Riječ je o slučaju koji je zaintrigirao javnost jer je ranjeni Tomasović vrhunski sportaš i hrvatski olimpijac. Najveći uspjeh kao boksač postigao je izborivši nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Prošao je teške kvalifikacije i dospio među šesnaest najboljih svjetskih superteškaša, ali ždrijeb u Pekingu namjerio ga je na tada aktualnog svjetskog prvaka Talijana Roberta Cammarellea od kojeg je izgubio na bodove. Godinama je bio najbolji hrvatski boksač, a od natjecanja se oprostio 2012. godine. Tomasović se posljednjih godina aktivno posvetio igranju malog nogometa, sudjeluje na svim turnirima u Splitu i okolici i izuzetno je kvalitetan nogometaš.

Vlasnik je zaštitarske tvrtke koja je obavljala poslove za Grad Split u vrijeme gradonačelnika Željka Keruma. Tomasović je čak bio i na njegovoj izbornoj listi. Bio je i član u dvama nadzornim odborima u gradskim tvrtkama.

U boksačkim krugovima vrlo je cijenjen. Oni koji ga dobro poznaju tvrde da nije problematičan, ali da ga posao kojim se bavi dovodi do stranica crne kronike na kojima Vedran Vujević često gostuje.

Bliski susret u Le Meridienu

Vujević je kazneno prijavljen da je pokušao iznuditi Božidara Šaru, vlasnika restorana Bota Šare. Nakon toga je kod njega na ulazu u noćni klub Imperium policija pri provjeri identiteta pronašla ilegalni pištolj Makarov te mu ga i oduzela. Kazneno je prijavljen i za nanošenje teških ozljeda redaru Željku Rajiću u hotelu Le Meridien Lav u Podstrani. U toj priči pojavio se i Tomasović kojega je policija nakon ispitivanja pustila. Navodno je pokušao razdvojiti zavađene strane. No, ni Vujević posljednjih godina nije pravio probleme, a u rujnu 2014. pred zgradom mu je zapaljen BMW.

>>Marko Tomasović, boksač i Kerumov prijatelj, ranjen u nogu

Komentara 10

Avatar Maggy1103
Maggy1103
22:26 14.05.2016.

Tomasović odaje dojam vrlo "inteligentne" osobe, ali prema ovim novinarkama je kandidat za Mensu. Dvi tuke pišu a nisu u stanju napisat pravilno nečije prezime. Franceski je ispravno, a ne bi vam kruna s glave pala da ste proguglale.

VE
velikazmija
13:26 16.05.2016.

redar se preplašio ili uplašio- koji izraz JE HRVATSKI

VE
velikazmija
13:35 16.05.2016.

ljudi moji - postanete lovac položite ispit kupite lovačku pušku i dobijete .platite još mangnum devetku- čudno nosite ga -niko ne kontrolira imate li dozvolu za nošenje- nije li to čudno da nema još više igre pištoljima- na kraju krajeva klinac od pet šest godina prvo što od oca dobije je -plaštično oružje igračke- i puca plastičnim kuglicama-kud god naumi-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije