Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žurni postupak

Recidivistu za prometne prekršaje 55 dana zatvora

Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
1/3
18.10.2019.
u 14:41

Kako se navodi u policijskom izvješću, utvrđeno je da je upravljao osobnim automobilom, iako mu je prethodno vozačka dozvola poništena zbog ranijih prometnih prekršaja i prikupljenih negativnih bodova

U protekla na području Policijske uprave brodsko-posavske, temeljem postupanja policijskih službenika i podnesenih optužnih prijedloga, suci Općinskog suda u Slavonskom Brodu i Stalne službe u Novoj Gradiški proveli su žurne prekršajne postupke protiv dvojice vozača, recidivista, koji su i prethodno učestalo činili prometne prekršaje.

U prvom slučaju, policijski službenici Mobilne jedinice Ravnateljstva policije u utorak u 12.05 sati u Starom Petrovom Selu u prometu su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 33-godišnjak. Vozač je policajcima pokušao pobjeći, no bezuspješno. Kako se navodi u policijskom izvješću, utvrđeno je da je upravljao osobnim automobilom, iako mu je prethodno vozačka dozvola poništena zbog ranijih prometnih prekršaja i prikupljenih negativnih bodova te dok mu je sudskom odlukom izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja u trajanju od godinu dana.

Također, uza se nije imao osobnu iskaznicu. Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška 33-godišnjaka su uz optužni prijedlog doveli u Općinski sud Stalnu službu u N. Gradiški, na žurni prekršajni postupak, kojom prilikom mu je sudac izrekao zatvorsku kaznu u trajanju od 55 dana, novčanu kaznu od 15.200 kuna te zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od dvije godine. Policijski službenici su 33-godišnjaka isti dan predali u zatvor u Požegu.

U drugom slučaju, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod u srijedu u 16.30 sati u Ulici sv. Antuna u Slavonskom Brodu zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 63-godišnjak pod utjecajem alkohola (2,14 promila) i prije stjecanja prava na upravljanje (poništena mu je vozačka dozvola zbog prethodno počinjenih prometnih prekršaja). Usto, prilikom vožnje nije koristio zaštitni sigurnosni pojas. Spomenutog prekršitelja prometnih propisa, policijski službenici su isključili iz prometa i zadržali na otrežnjenju u policiji, te ga uz optužni prijedlog doveli na žurni postupak u Općinski sud u Slavonskom Brodu, kojom prilikom mu je sudac u četvrtak izrekao zatvorsku kaznu u trajanju od 28 dana. Policajci su prekršitelja predali na izdržavanje zatvorske kazne u Požegu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije