Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADOVI U KRIZI Neće odustati od započetih projekata, poručio je Nasić

Recesija se ne osjeća u gradu Sinju

31.03.2009.
u 15:19

SINJ – Iako se recesija uvukla u naše gospodarstvo, a time i druge djelatnosti, čini se da Sinj još ne osjeća posljedice krize.

O tome je bilo riječi na posljednjoj sjednici sinjskog gradskog Vijeća.

– Proračun se za sada normalno puni, osim što, kako je to i do danas bila praksa, sporije pristižu sredstva pomoći županije i države. Napravili smo plan antirecesijskih mjera. U njemu je deset stavki po kojima ćemo postupati čim dobijemo signale recesije. Čak je izvedena i simulacija takva stanja. Bez obzira na to, Poglavarstvo se već pobrinulo da se pomogne nezbrinutima, starima i nemoćnim osobama u gradu. Dostavljaju im se objedi, namirnice, potrepštine... – izjavio je sinjski gradonačelnik Ivan Nasić na sjednici sinjskoga gradskoga Vijeća.

Započeti projekti u gradu nastavit će se ostvarivati unatoč krizi.

Tako se nastavlja gradnja gradskih kanalizacijskih kolektora. Ostvaruje se projekt u prvoj fazi gospodarske zone Kukuzovac. Nastavlja se gradnja Alkarskih dvora i gradnja zgrade osnovne škole Fra Pavao Vučković. Ostvaruju se još neki manji projekti.

Da je kriza stigla u Sinj, potvrđuju podaci sa sinjskog Zavoda za zapošljavanje.

Od 31. prosinca 2008. godine, kada je u sinjskoj ispostavi Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje evidentirano 2365 nezaposlenih osoba, do danas se povećao popis za 294 nezaposlene osobe. Međutim, u sinjskoj ispostavi Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje tvrde kako je većina novoprijavljenih stigla sa splitskog područja.

Još jedan val nezaposlenih vjerojatno će doći na Zavod za zapošljavanje, ne kao dio recesijskog cunamija, već kao posljedica krize u najvećoj sinjskoj tvrtki, Dalmatinki novoj, koja ne radi već dvije godine.

Otpuštenim radnicima, njima 120, koji su proglašeni tehnološkim viškom, pridružit će se oni koji su ostali u tvornici, a ostali su samo na papiru.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije