Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pitanje autonomije

Reakcije Srbije: Kacinova izjava o Vojvodini diplomatski skandal

Jelko Kacin (1)
Dusko Marusic/PIXSELL
18.09.2013.
u 08:37

Izjava je pobudila reakciju Olivera Antića, savjetnika srpskog predsjednika Tomislava Nikolića koji je Kacinovu izjavu nazvao diplomatskim skandalom

Izjava izvjestitelja Europskog parlamenta za Srbiju, Jelka Kacina kako je vrijeme predstojećih pregovora o članstvu Srbije u EU, "pravi trenutak za otvaranje pitanja ustavnog i zakonskog uređenja autonomije Vojvodine jer trenutačni okvir autonomije je neizvjestan i nejasan, što sprječava Vojvodinu, a samim tim i Srbiju da razvija kapacitete", pobudila je reakciju Olivera Antića, savjetnika srpskog predsjednika Tomislava Nikolića koji je Kacinovu izjavu nazvao "diplomatskim skandalom".

– Izjava Jelka Kacina nedopustivo je miješanje u unutarnje stvari Republike Srbije. Kacin je povrijedio suverenitet i ustavno uređenje Republike Srbije. Ustavne promjene su isključivo pravo građana Srbije i odgovarajućih državnih institucija. Izjava izvjestitelja Europskog parlamenta je diplomatski skandal – rekao je Antić za beogradske Večernje novosti koje su istup izvjestitelja EP-a ocijenile kao "političku nepristojnost, nepromišljenost ili čak drskost" pa podsjećaju tko je zapravo taj Jelko Kacin.

– Podsjetimo, Kacin je kao ministar informiranja Slovenije još u vrijeme raspada SFRJ vodio žestok propagandni rat obavještavajući svjetsku i domaću javnost da je JNA spremna bombardirati Ljubljanu. Godinama se zalagao za punu neovisnost Kosova, a za što unitarniju BiH. Prvi nam je priopćio u rujnu 2012. da ni ne pomišljamo na datum za početak pregovora s EU, a srpskim zastupnicima u Narodnoj skupštini obratio se s "merdita" (na albanskom dobar dan). Naše političare nerijetko je oslovljavao s kukavice, a stanje u Srbiji opisivao kao neurotično... Obračunavao se javno i sa SPC, a uredno je dolijevao ulje u vatru pred svaku najavu gay parade u Beogradu... – nabrajaju Novosti "grijehe" Kacina.

>> Kacin: Vrijeme je za otvaranje teme autonomije Vojvodine

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije