Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oglasio se Hrvatski narodni sabor

Reakcije na otkazani posjet Milanovića BiH: 'Govor mržnje stvorio je nesigurno ozračje'

Zagreb: Predsjednik Milanović odlikovao sudionike Hrvatskog proljeća
Goran Stanzl/PIXSELL
19.12.2021.
u 11:54

Hrvatski predsjednik je iz sigurnosnih razloga otkazao posjet Bosni i Hercegovini, objavio je Ured predsjednika

Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH izrazio je žaljenje zbog otkazivanja posjeta predsjednika Zorana Milanovića središnjoj Bosni ocjenjujući da su višemjesečna napetost i političke krize, govor mržnje i sukobljavanja stvorili nesigurno ozračje u toj zemlji.

"Hrvatski narodni sabor (HNS) iskazuje žaljenje zbog otkazanog posjeta predsjednika Republike Hrvatske Milanovića. Nažalost, zbog sveukupne situacije i pojačanog govora mržnje u Bosni i Hercegovini razumijemo ovakav potez", stoji u priopćenju HNS-a BiH.

Hrvatski predsjednik je iz sigurnosnih razloga otkazao posjet Bosni i Hercegovini, objavio je Ured predsjednika. HNS BiH ističe kako je Republika Hrvatska prijatelj BiH te da razumije događanja u toj zemlji. Sugerirali su da je poremećeno ukupno ozračje zbog kulminacije političkih kriza koje se održavaju i na sigurnost zemlje.

Iz Hrvatskog narodnog sabora BiH, koji okuplja najveće hrvatske stranke u toj zemlji, pozvali su na pojačanu budnost agencija BiH zaduženih za sigurnost, a od političara da zaustave s eskalacijom krize i prestanu s govorom mržnje te retorikom koja potiče na sukobe. Ranijim protokolom bilo je predviđeno da hrvatski predsjednik stigne u Travnik u središnjoj Bosni u popodnevnim satima gdje je trebao nazočiti obilježavanju 28. obljetnice Bijelog puta za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu. Radi se o humanitarnome konvoju koji je iz Hrvatske stigao u mjesecima opkoljene hrvatske enklave središnje Bosne koje su pod opsadom držale postrojbe bošnjačke Armije BiH.

Ključne riječi

Komentara 11

HE
Herceg56
13:20 19.12.2021.

Problem su nam domaći "antielementi" i nitko drugi. Pa mi branimi Tompsonu nastup u Hrvatskoj a on se borio za Domovinu da antielementi uživaju u rovarenju Hrvatske.

Avatar peacemaker
peacemaker
14:42 19.12.2021.

Opet je htio podržati Komšića ili pak Nermina kao predstavnika BH hrvata.

NO
normalac
07:59 20.12.2021.

Kakav govor mržnje. Bosanci zaboravljaju da je Hrvatska zbrinula 400 000 njihovih izbjeglica kada ih se htjelo satrti. O čemu oni trabunjaju??? Milanović je apsolutno u pravu i uz njega je ogromna većina građana Republike Hrvatske. Imajte to na umu kad pričate idiotarije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije