Naslovnica Vijesti Hrvatska

Reakcija HND-a Glasa Istre na reagiranje člana Uprave

Ovakav potez Uprave jasna je poruka te pritisak i na sve ostale članove redakcije da dobro razmisle kako će i o kome pisati u budućnosti, što nipošto ne možemo prihvatiti, priopćio je ogranak Hrvatskog novinarskog društva Glasa Istre.
27. ožujka 2010. u 14:03 0 komentara 1 prikaza
glas istre
Foto: Duško Marušić/Pixsell

Oštro osuđujemo i potpuno se ograđujemo od jučerašnjeg reagiranja člana Uprave Glasa Istre Alberta Faggiana koji je iskoristio medijski prostor da se u vlastitim novinama razračunava s novinarima.

Ovakav potez Uprave jasna je poruka te pritisak i na sve ostale članove redakcije da dobro razmisle kako će i o kome pisati u budućnosti, što nipošto ne možemo prihvatiti, priopćio je ogranak Hrvatskog novinarskog društva Glasa Istre i redakcija na čelu sa v. d. glavnog urednika Draženom Dobrilom. - Iz reagiranja Alberta Faggiana vidljiv je očiti pokušaj utjecanja i direktnog uplitanja u uređivačku politiku lista kako bi se obranila treća strana, u konkretnom slučaju župan Ivan Jakovčić i županijska javna poduzeća koje je novinar u svom komentaru prozvao.

Pitamo se ne bi li trebao reagirati Jakovčić, a ne Faggian koji ga brani, i kakvu to poruku vlasnik šalje čitateljima ali i novinarima, otvoreno se svrstavajući uz vlast, navodi se u prioćenju.

Spin City car sharing
Pokretanje posla
Pet stvari koje morate znati prije pokretanja biznisa

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.