Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čitanje naglas

Razvijaju ljubav prema usmenom izražavanju i knjizi

Državno natjecanje u čitanju naglas održano u Sisku
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
14.11.2014.
u 18:15

Djeca iz 16 županija na državnom natjecanju u Sisku predstavila svoja najdraža književna djela

Čak iz Dubrovnika do Siska “potegnula” je desetogodišnja Lara Čustović kako bi na drugom nacionalnom natjecanju u čitanju naglas predstavila ulomak iz najdraže knjige “Što mi se to događa” Sanje Pilić.

Sanja Polak najpopularnija

– Vidjela sam puno sličnosti s glavnom junakinjom, jedinica je poput mene. Obožavam čitati, a sudjelujem i u knjižničarskoj grupi – rekla je Lara koja se, među 16 natjecatelja mlađe kategorije od trećeg do petog razreda, druga predstavila publici u Glazbenoj školi Frana Lhotke. Čak pet sudionica izabralo je književnicu Sanju Polak i njezin Dnevnik Pauline P.

– Djevojčica i ja imamo zajedničku priču s roditeljima, posebno mamom koja nosi moje stvari- kaže Nika Podić. Projekt, u koji se uključilo 16 županija, začet je u capraškom odjelu Narodne knjižnice i čitaonice Sisak 2008. godine, a od lani je na sajmu Interliber prerastao u državnu manifestaciju.

– Kolegice su naišle na članak o nizozemskom projektu čitanja naglas i željele ga uvesti kod nas, šest godina provodio se uz puno zalaganja, da bi postao prepoznat od grada, županije i države. Na ovaj se način razvija ljubav prema knjizi, čitanju i usmenom izražavanju - kaže voditeljica projekta Nataša Bujas.

Najbolje u pet minuta

Tijekom dva dana djeca iz svih krajeva dobila su svojih pet minuta da predstave najdraže im djelo. Stariji osnovci natjecali su se jučer. Pobjednice su Dora Pretković iz Varaždinske u mlađoj kategoriji i Mihaela Šimunić iz Karlovačke županije u starijoj. Uz sisačku Knjižnicu organizator je Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije