Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
građani se uzalud žale
Povratak na članak

Razrez poreza i 50% veći od tržišnih cijena nekretnina

Vrijednost stanova i kuća pala, a država davanja ubire po starim poreznim tablicama

Komentari 7

BE
belimo
19:04 16.04.2014.

U HR imamo četri vrste procjene vrijednosti nekretnine: tržišna koja je najbliža realnoj, bankovna(za hipoteku) koja je daleko najmanja i poreznu koja je bar duplo veća od bankovne....

VL
KA
kafka
20:50 16.04.2014.

"zakon obvezuje Poreznu upravu da procjenjuje tržišnu vrijednost nekretnina, a ona to godinama ne čini na način koji financijska i procjeniteljska struka uvažava pa ni približno tržišnim vrijednostima." . . . . . . . . . . . .. . . . ... Dakle, zakon na kaže da se koriste neke interne porezne tablice nego da Porezna uprava treba procjeniti tržišnu vrijednost nekretnina. Ako to ne čini krši zakon i točka. Tužiti Poreznu i ako treba Državu - postoje europski sudovi. Sada su oibopri za eu parlament i pravo je vrijeme porazgovarati s našim dosadašnjim parlamentarcima.

VL
BO
booloo
17:44 16.04.2014.

šta smo birali to smoi dobili.

VL
Avatar Nikad robom
Nikad robom
17:13 16.04.2014.

u banana državi radi tko što hoće.

VL
DU
Deleted user
21:19 16.04.2014.

Ovo mi je sve poznato, prije pet godina obračunavali su porez na iznose koji su viši od onoga u ugovorima a od tada su drastično pale cijene a oni i dalje obračunavaju po istom, to je ludost, što je najgore oni to znaju i ne čine ništa, to je najluđe od svega.

VL
Avatar Plantago
Plantago
09:46 17.04.2014.

Ajde, barem je Milanović pokrenuo ovo pitanje. Lako je bilo dok su cijene nekretnina stalno rasle, sad je svima ovo postao trn u oku.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.