Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mađari zavrću pipu
Povratak na članak

Razočarani Hrvati otišli na oproštajno tankanje u Mađarsku: 'Tih 200 kuna ušteđenih na benzinu ostavili smo im u mesnicama!'

- Možda će Mađari odustati od te nove mjere jer će shvatiti da im se više isplati prodavati benzin strancima koji onda troše i u njihovim trgovinama i stanu na piću – nadaju se optimisti

Komentari 34

TO
tolitol
20:43 26.05.2022.

Napisao sam negdje drugdje, ali ova mađarska mjera je protivna EU pravilima. S druge strane, i Hrvatska bi (kao što to radi Slovenija) konačno trebala fiskalnim mjerama omogućiti da se pri određivanju cijena prate kretanja u susjednim zemljama. Time bi svoje građane poštedila ovakvih odlazaka u inozemstvo. Nema nikakvog opravdanja za drukčije postupanje jer je stopa PDV-a u Mađarskoj nevjerojatnih 27 posto pa je opet gorivo jeftinije.

VL
WA
walker
20:30 26.05.2022.

Europska "unija". Tako dugo dok ne zagusti, a onda svatko po svojem.

VL
DU
Deleted user
20:39 26.05.2022.

Zanimljivo kako npr. DW svake predsezone o Hrvatskoj negativno izvještava jer kao "domaći gosti" imaju nižu cijenu u kafićima i restoranima duž hrv. obale i da je to nedopustiva diskriminacija potrošača iz aspekta EU i da ovo i da ono. No, u slučaju Mađarske sve prolazi, kao da Bernardo Bertolucci pruža putar Orbanu...

VL
NV
novo vriijeme
23:51 26.05.2022.

Zašto je cijena zvijezdinog ulja 22kune kao u Njemačkoj kad se u cijelosti proizvodi i uzgaja u Hrvatskoj. Zar su zarade poljoprivrednika kao u Njemačkoj , da li su plaće radnika u tvornici kao u Njemačkoj, da li su plaćee prodavača u dućanu, kamiondžija koji prevoze proizvodjača kutija i boca kao u Njemačkoj. Tko u zvijezdi i Čepinu trpa u đep toliku zaradu jer direktorima su izgleda plaće veće nego u Njemačkoj .

VL
ZA
zagi177
20:39 26.05.2022.

Zašto ne uvedemo specijalni ljetni porez na gorivo za strance ?

VL
ST
stefj
22:01 26.05.2022.

Da, Orban diktatorski vlada uredbama. Ograničena cijena goriva samo znači da svi plaćaju onima koji tankaju, ništa drugo. No, budući da je ukinuo financiranje raznih udruga, ima novaca za takve stvari... Zamislite da kod nas ukinu ta financiranja, pa bila bi revolucija, Sjetite se kako su udruge i mediji napali Hasanbegovića, napravili od njega Ustasu i tko zna što još, a samo je mrvicu dirnuo u financiranje udruga... Ima i kod nas takvih stvari; npr. cijene struje i plina za građane su masovno sufinancirane od strane poduzetnika i proračuna. Tako da to nije samo Mađarski recept... No, to je tako, umjesto da se ulagalo u infrastrukturu, energetiku i gospodarstvo, ulagalo se u "civilno društvo". Pa tako sada imamo situaciju da se više isplati dernjati na cesti nego nešto raditi. Posljedično, imate takve i na vlasti, npr. u Zagrebu, te onda imate novine pune svega, samo ne bitnih stvari... I to je to, sve se plaća, samo je pitanje tko plaća...

VL
DU
Deleted user
21:47 26.05.2022.

Mađari su na ozbiljnom putu da ih se izopči iz EU, mali putin se okuražio nakon izbora.

VL
DA
Dadada.
21:09 26.05.2022.

Pre loše. Točio isključivo premium gorivo i otišle mi brizgaljke. I što je najgore još nas deru sa cijenom. Sramota. Bojkot, bojkot, bojkot. Samo kuća posao, a s posla usputno obavite kupovinu, sve sitnice znače itekako na mjesečnoj bazi. Pre ležerno se automobili koriste, auto na kavu, autom na šetnju, autom vamo, autom tamo. Ljudi šetajte više, em je zdravo, em će potražnja pasti, a samim time i cijene. Možete utjecati na cijenu goriva svojim ponašanjem, vrlo jednostavno. Bojkot, bojkot, bojkot vožnje gdje god možete.

VL
SJ
Sivi_Jastreb
20:39 26.05.2022.

Jadno i bjedno namjesto da oni dolaze kod nas mi moramo kod njih..Tako je to kad prodad INU .Orban radi za svoj narod a nase vlasti protiv svog naroda.Koje ponizenje tako je to Orban gradi dobre odnose da Rusima pa imaju plin bagatela .A mi uspjeli sve unistip p ljuvt.i po rusin i sad se obija o glavu obicnim gradanin..Kako nam se sad smiju.

VL
LJ
ljudemisi
23:30 26.05.2022.

Mađari si mogu to priuštiti kada im je kriminalac račan poklonio 25 % + 1 dioncu za siću.

VL
JW
Jim West
07:41 27.05.2022.

Ja, kao Hrvat, domoljub, katolik, uvijek kupujem u Hrvatskoj. Neću valjda svoj mučno zarađen novac ostaviti Putinu. Pardon, Orbanu.

VL
18
18071976
12:17 28.05.2022.

Kriminalna organizacija nam sve rasprodala a mladost potjerala u bijeli svijet , ovo što su napravili zadnjih 20 godina ravno je veleizdaji a onda upalim TV i vidim svađe onih koji bi nas trebali voditi u bolje sutra , kamere se ugase i nastupa smijeh , iritantan cerek kao da je sve u redu dok je 90% ministara s rukama do ramena u kriminalu . Prestanite izdajnici , prestanite sve vam hebem ! Bog i Hrvati

VL
CE
CenzuriranUskoro
07:11 27.05.2022.

Orbanu priznajem brigu o svojem narodu. Temeljna pretpostavka je da se sankcije donose na ono što više šteti državi koju se sankcionira, a ne nas u EU. Kopajući po internetu saznajemo da Rusi nemaju problema sa nabavkom ičega osim nekih modnih brandova i povećanjem cijene novih Europskih vozila što je isto i kod nas. Navodno i kupovna moć običnog čovjeka u Rusiji je porasla sa padom cijena osnovnih živežnih na imenica i Rusiji jer izvoznici ne izvoze "viškove" hrane.

VL
MI
Milankovic
22:49 26.05.2022.

Sta ce madjarima sirotinja iz hrvatske. Zar vi niste clanovi eu najbogatijeg drustva na svetu u kojem je sve bajno i sjajno?

VL
DU
Deleted user
21:48 26.05.2022.

Mađarska se s Orbanom polako udaljava od EU. Kada to skopčaju bit će kasno.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
21:40 26.05.2022.

Nama nije prošla ideja s nižom cijenom za domaće,za vožnju autoputem.

VL
DU
Deleted user
22:00 26.05.2022.

sad treba ovo ljeto apartmane Madjarima naplacivati po Orban cijenama i dodati 20% Orban poreza.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.