Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar božinović o novim mjerama

'Razmotreno je ograničavanje na okupljanjima, radno vrijeme ugostiteljskih objekata, rad od kuće...'

Davor Božinović i Robert Kohorst obišli Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
19.11.2020.
u 10:05

Nije dovoljno stabilizirati stope rasta, već treba osigurati pad, kazao je Božinović

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je  da su pripremljene opcije uvođenja dodatnih epidemioloških mjera na nacionalnoj razini.

"Već smo u prošlu nedjelju govorili da nije dovoljno stabilizirati stope rasta već treba osigurati pad. Na tragu onoga što smo govorili razmotrene su opcije koje se odnose na ograničavanje na okupljanjima, na radno vrijeme ugostiteljskih objekata, uvođenje rada o doma, u smjenama", kazao je Božinović novinarima nakon sjednice Vlade.

Video: Ministar Vili Beroš pozitivan je na koronavirus

"Glavna je samodisciplina. 12 posto zaraženih iz iste je obitelji. Obiteljska okupljanja, svečanosti najgore su za širenje virusa", kazao je.

Kolona sjećanja

"Taj posao obavljen je korektno i profesionalno. Vidio sam da neki nisu imali maske, no prema našim izvješćima velika većina je došla i uzela maske i kod bolnice i na drugim punktovima", kazao je.

Ključne riječi

Komentara 69

FL
flo
10:20 19.11.2020.

Davore komunistička školo,ti si lustriran trebao bit.

TT
TTjac
10:42 19.11.2020.

Kakvo vrhunsko upravljanje krizom... takve debile majka ne rađa. Virus je posvuda i sad ga je nemoguće zaustaviti ikakvim mjerama. Hvala debilima što će nam uništiti i ovo malo što nam nisu ukrali. Prokletii jahači apokalipse.

JU
jutro
10:30 19.11.2020.

Da je u Hrvatskoj provedena ideološka i politička lustracija Davor Božinović ne samo da ne bi mogao biti ministar nego ne bi mogao obavljati nikakvu javnu funkciju. Davor Božinović je 1987. za vrijeme komunizma bio savjetnik u Republičkom sekretarijatu za narodnu obranu SR Hrvatske, što nije mogao biti bez povezanosti s tadašnjim KOS-om. To bi ga trebalo diskvalificirati kao osobu podobnu za javnu funkciju u demokratskoj Hrvatskoj. Znakovito je da je postao član HDZ-a 1990. godine, ali je kasnije istupio iz stranke da bi ponovno, na inicijativu Jadranke Kosor 2011. godine, zajedno upravo s Andrejom Plenkovićem bio primljen u članstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije