Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Seizmolog Krešimir Kuk
Povratak na članak

Razloga za brigu imamo jer svake nas godine pogode tisuće potresa

Najviše se tresu Split i južna Dalmacija, potom Zagreb, a najmanje Istra i Slavonija: u snažnijim potresima najviše bi stradala sela i stariji gradovi, a na Jadranu je moguć i tsunami

Komentari 4

SV
SveJeUzalud
08:36 16.02.2020.

......mi smo spremni za sve izazove... a kad dođu izazovi onda nalazimo krivce na sve strane....spremni za požare ...sve izgori....spremni za poplave sve potone....spremni za koronu.....hihihi...sa tri kreveta....

VL
DO
Dolac68
07:29 16.02.2020.

Dobro objašnjeno

VL
SN
snovakor
08:19 16.02.2020.

Konačno jedan članak koji nečemu valja na ovom VL .... i jadno i bijedno je, da država ne podržava takve insitucije, dok neke udruge uistinu super žive od ove države - čisto bacanje novca kroz prozor za te udruge. Kakvi političari, takvo i poslovanje države, na žalost.

VL
IM
Immanuell
07:28 16.02.2020.

Slavonija leži na praporu koji je monolitan i stabilan, pogotovo gdje je sve ravno, a krtičnjaci su najviši vrhovi. Potres redovito slabijeg intenziteta može biti na Dilju ili Papuku što je najbliža brdovita površina, a u nizinskom dijelu se moguu osjetiti vibracije, u pravilu vrlo slabe. Epicentri mogu biti koji km u dubini ispod brda, nikad to nije rezultat pomaka tektonskih ploča da izazove katastrofu. Barem u tom dijelu Slavonija i Baranja su sigurne za život.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.