Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grčki ministar objasnio

Razlog za ostanak u eurozoni? 'Uništili smo strojeve, ne možemo tiskati drahmu'

Yanis Varoufakis
Reuters/PIXSELL
03.07.2015.
u 11:46

- Godinu prije nego smo se priključili eurozoni, jedna od stvari kojih smo se morali riješiti su svi tiskarski strojevi - kazao je Varoufakis

Grčki ministar financija Yanis Varoufakis objasnio je jučer da zbog tehničkih razloga ta država više ne može tiskati drahmu.

- 2000. godine, godinu prije nego smo se priključili eurozoni, jedna od stvari kojih smo se morali riješiti su svi tiskarski strojevi - kazao je Varoufakis te dodao kako se tada tvrdilo da je "monetarna unija nepovratna", u smislu da se iz eurozone ne može izaći. - Uništili smo sve tiskarske strojeve, nemamo ih više - zaključio je tu temu Varoufakis.

"Dogovor je manje ili više postignut"

Danas je ministar kazao da su članovi grčke vlade i ovog tjedna sudjelovali u privatnim razgovorima sa Europskom komisijom i Europskom središnjom bankom bez obzira što su oni kazali da neće pregovarati do nedjeljnog referenduma.

- Ako Grci na referendumu gažu da su 'za', tada će vlada potpisati ponuđeni sporazum institucija od 26. lipnja. Ukoliko pretegne 'ne', uvjeravam vas smo u ovom tjednu, u tajnosti dobili neke vrlo zanimljive prijedloge od službene Europe i dogovor je manje ili više postignut - rekao je Varoufakis za RTÉ's Morning Ireland.   

>>Druga obljetnica: 
s EU možemo propasti kao Grčka, a spasiti 
se možemo samo sami

>>Martina Dalić: Grčka je propala još 2014., a Hrvatska još ima neke šanse

Komentara 6

R0
R00kie
12:13 03.07.2015.

ahahaha kakvi populisti, uzmu pare pa pokazu srednji prst kreditorima....onda se bune protiv europe ali opet vole euro kao valutu haha kakvi neradnici

NE
Neo001
16:08 03.07.2015.

gdje li su Grci samo našli ovu tetku za ministra financija. Kakav narod, takva vlada !

AN
Antiflašist
14:29 03.07.2015.

Nadam se da grci dobiti sto su zasluzili, takvo rasipnistvo bilo je valjda samo u rimskom carstvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije