Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Razlika između američke invazije na Irak i ruske na Ukrajinu? Hitchens je znao

Postoje ratni zločini i postoji zločin pokretanja rata, a fašizam je kad imate oboje: kad zločini nisu nusproizvod rata, nego sama priroda rata, govorio je Christopher Hitchens, o velikosrpskoj agresiji. Definicija vrijedi i danas

Komentari 3

DM
D'Mich
01:02 30.03.2023.

Razlika je. Rusi su brutalniji, uvijek su bili. Za ono ozračivanje vlastitih vojnika u Černobilu, a Americi bi za to padale glave. U Rusiji ni zuc. Amerima svi mediji vrište za zlostavljanja u Abu Graib zatvoru, a Rusi sustavno ravnaju gradove sa svima unutra. Sad netko tumači da su isti. Nisu isti. Nikad nisu ni bili isti.

VL
DU
Deleted user
18:28 29.03.2023.

Ista je to agresivna politika Amerike i Rusije ali Rusi oduvijek nastupaju grubo i prema svojima i prema drugima. Pa je tako Staljin obezglavio milijune vlastitih a nitko se nije previše uzbuđivao. Zar je netko mislio da će Rusi koji su u wwII milijune svojih slali da pogibaju, da će prema drugima postupati drugačije

VL
DU
Deleted user
18:20 29.03.2023.

Razlika je, što je Ruski lik ukrajinski građanski rat začinio osvajanjem ukrajinskog teritorija.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.