Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alarmantno

U Slavonskom Brodu Razina lebdećih čestica u zraku prekoračena već 12 puta

slavonski brod
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
19.01.2016.
u 15:46

Unatoč tomu, od 1. do 17. siječnja ove godine njihova granična dnevna vrijednost prekoračena je čak 12 puta, a konstantno su bilježene i visoke koncentracije benzena te lebdećih čestica PM2,5.

U razdoblju od 12. do 15. siječnja dnevne koncentracije lebdećih čestica PM10 izmjerene na mjernoj postaji u Slavonskom Brodu prelazile su 24-satnu graničnu vrijednost od 50 mikrograma po kubnom metru, a najveća je iznosila 103 mikrograma. Iz brodske Gradske uprave upozorili su kako, prema odredbama Uredbe o razinama onečišćujućih tvari u zraku, dozvoljene granične vrijednosti lebdećih čestica PM10 ne smiju biti prekoračene više od 35 puta godišnje.

Unatoč tomu, od 1. do 17. siječnja ove godine njihova granična dnevna vrijednost prekoračena je čak 12 puta, a konstantno su bilježene i visoke koncentracije benzena te lebdećih čestica PM2,5.

>> Zrak u većim gradovima u BiH i dalje onečišćen

Komentara 6

Avatar pendreck
pendreck
16:58 19.01.2016.

uzas i mega sramota da nitko od mjerodavnih u Hrvatskoj ne poduzima nista. Svi su zaslizuli otkaz koji ni su mrdnuli prstom. i to s mjesta. Ovo s tim smradom je citi teror!!! napad na zdravlje pucanstva.

BO
boovuu
18:52 19.01.2016.

a konstantno su bilježene i visoke koncentracije benzena te lebdećih čestica PM2,5. ------------------------------------------------------------------------------------------------- to je lako riješiti. zatvorit im naftovod do ne rješe problem.

Avatar kenj@c
kenj@c
17:41 19.01.2016.

ja ne znam zašto je to sad tako važno.ministru zmajloviću npr. je bio više zauzet sa zg-tower nego sa tim "mini problemo, a pusić nije nikad ni jednu oštru riječ prema bih uputila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije