Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iza zatvorenih vrata

Razgovori sa Sj. Korejom o denuklearizaciji dobro se odvijaju

Donald Trump i Kim Jong Un
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
15.08.2018.
u 07:57

Na summitu održanom 12. lipnja sjevernokorejski čelnik izrazio je svoj angažman na "potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluotoka".

Razgovori sa Sjevernom Korejom o denuklearizaciji idu u "dobrom pravcu", istaknula je glasnogovornica State Departmenta Heather Nauert. 

Razgovori iza zatvorenih vrata redovito se odvijaju nakon povijesnog summita američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog čelnika Kin Jong Una u lipnju te nakon razgovora američkog šefa diplomacije Mikea Pompea s drugim visokom sjevernokorejskim dužnosnicima, rečeno je na konferenciji za medije.   

 "Smatramo da se susreti, pregovori i razgovori, koje imamo iza zatvorenih vrata, odvijaju u dobrom pravcu", kazala je Nauert dodavši da su razgovori sa sjevernokorejskom vladom "postali normalna stvar" . 

Ona nije navele nikakve detalje razgovora, ni mjesto gdje se održavaju, ni sudionike razgovora, kao ni predmet razgovora. No, ponovila je kako Kim Jong Un želi denuklearizaciju Sjeverne Koreje.

"Nastavit ćemo ulagati napore kako bismo i nadalje imali ovu konverzaciju", navodi se u priopćenju.

Na summitu održanom 12. lipnja sjevernokorejski čelnik izrazio je svoj angažman na "potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluotoka".

U međuvremenu u pripremi je deklaracija bez kalendara i modaliteta, što je daleko od "kompletne, provjerljive i nepovratne" denuklearizacije za kakvu se zalažu Sjedinjene Države.

Dvije Koreje odlučile su u ponedjeljak da se u rujnu održi treći po redu sastanak na vrhu koji bi mogao označiti novu važnu etapu u povijesnom približavanju dviju zemalja.

 

Komentara 3

MO
modovisisajteMaraschino
10:13 15.08.2018.

patite ljevičari... gospodin Trump je bizmismen a ne pokvareni (drug) političar... to je pravi kapitalist kojem je cilj suradnja i biznis a ne ratovanja i financiranje terorizma koje su Bush i nobelovac Obama velikodušno financirali...

KA
kakačinka
08:20 15.08.2018.

Udružila se dva diktatora i polako kuju planove...

GV
golub Vaso
08:47 15.08.2018.

bomba je jedina garancija od uvođenja demokracije, potpis na sporazum ne vrijedi ništa što se vidi na primjeru Irana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije