Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNS:

Razgovori o broju ministarskih mjesta tekli u prijateljskom tonu

kukuriku (1)
Sanjin Strukić/Pixsell
08.12.2011.
u 14:14

IZ HNS-a su priopćili da je u raspodjeli primijenjen omjer 1:4 koji je bio dogovoren prije izbora, a izborni ga je rezultat potvrdio.

– S obzirom na to da u se pojavile različite interpretacije razgovora koalicijskih partnera Kukuriku koalicije o sastavu nove vlade, želimo podsjetiti na nekoliko činjenica u želji da doprinesemo prenošenju prave informacije javnosti – piše u priopćenju HNS-a koje potpisuje Igor Kolman, voditelj odnosa s medijima HNS-a

U priopćenju navodi da su koalicijski partneri, tj. HNS i SDP, potpisali sporazum prije izbora te da je u njemu određen omjer kandidata od 1:4,6 (HNS:SDP).

Izborni rezultati pokazali su da je ostvareni omjer 1:4,35 (HNS 14 zastupnika, SDP 61 zastupnik), a takav je omjer primijenjen na sastav nove vlade i bit će primijenjen i na završni obračun udjela stranaka u troškovima kampanje, ističu u HNS-u.

Nadalje, priopćenje navodi da su pregovori protekli u prijateljskom i kolegijalnom tonu, "na temelju unaprijed definiranih omjera, između partnera koji u potpunosti razumiju odgovornost koju su dobili kroz podršku građana".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije