Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Razgovarat ću s Angelom Merkel o integraciji jugoistoka Europe'

Kancelarka i predsjednik razgovarat će o načinima kako što brže, efikasnije i kvalitetnije države regije približiti članstvu u Europskoj uniji
15. lipnja 2014. u 10:38 80 komentara 2557 prikaza
Ivo Josipović
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Hrvatska može biti partner u nastavku integracije zemalja jugoistoka Europe u Europsku uniju te u oblasti energetike, rekao je predsjednik Ivo Josipović na tradicionalnom prijemu za veleposlanike na Brijunima.

Josipović je u obraćanju članovima diplomatskog zbora kazao kako je Hrvatskoj mjesto za europskim stolom uz odgovornost donijelo i nove prilike, "a na nama je da ih iskoristimo". Ustvrdio je kako postoje dva područja u kojima Hrvatska može unutar Europske unije, ali i šire biti neizbježan partner.

- Prvi je jugoistok Europe koji je još uvijek izvan granica Unije. Stoga ću 15. srpnja u Dubrovniku s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel razgovarati o načinima kako što brže, efikasnije i kvalitetnije države regije približiti članstvu u Europskoj uniji - rekao je Josipović.

Drugo područje je "energetika, gdje Hrvatska ima sve predispozicije i mogućnosti razviti se u važno energetsko čvorište i središte kroz jadransko-jonski plinovod i LNG terminal na Krku", istaknuo je Josipović.

>> Dejan Jović: Cijeli Balkan treba pustiti u Uniju po brzom postupku

Hrvatski Telekom i Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM)
Generacija NOW
Pobjednički tim natječaja Hrvatskog Telekoma i IRIM-a: „Definirali smo i napravili svoj standard IT učionice – onakav kakav kod nas još ne postoji“

A1 izdvaja za Vas

  • b.leventic:

    Gosp. Josipović Vi se integrirajte što prije na istok jer tamo i spadate i govorite u svoje ime ne u ime hrvatskog naroda. Vaš region Vas jedva čeka

  • knezica:

    Ova antihrvatska spodoba upravo ovom izjavom ruši ustavni poredak Republike Hrvatske. Jučer je spominjao velleizdaju njegovog imenjaka, a ako ova njegova izjava nije upravo to, onda sam ja sa Marsa. On daje na pladnju naše glave nekome?

  • Miro:

    Gosp. Predsjedniče, bilo bi Vam puno pametnije da razmislite o razgovoru gospodarske suradnje s Njemčkom, nego li da brinte o drugima. Imate mnoštvo maldih i visokoobrazovanih ljudi koji odlaze iz Hrvatske, tom propblemu posvetite brigu, umjesto da se nudite drugimna ... prikaži još! služiti. Vas Vučić ne treba, a Bisna je i onko u slijepoj ulici, iz koje će, ako ikada, teško izaći. Osim toga imate nerješena pitanja granice sa Srbijom, BiH, CG i Slovenijom, zar Vam ni to nisu teme za razgovor s gdjom Merkel, kako biste ju barem informirali o tim teškim problemima naše države. Zašto je Hrvartska konkretno priznala samostalnost CG dok se nije povukla s kontrole nad Prevlakom? Zašto Kosorica i Mesić Srbiji bezplatno dadoše milijunsku vrijednost i aktima EU, a da za to ne dobiše ni hvlala, kamo li da ste dobili povrata hrvatske zemlje preko dunava. O tome se ne smije šutjeti, a da ne govorli da onog našeg uznika niste u stanju izvući iz srbskog zatvora, kojeg osudiše temeljm Miloševićeve tužbe. Vi sa svim stranim ljudima, nac. manjinama i predstavnicima bolje postupate nego li da prije svega štitite interese hrvatskog naroda i svih građana naše zemlje podjednako. .