Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljepota lažnog sjaja

Razgledajte krivotvorine Picassa, Dalija, Renoira...

Izložba Ljepota lažnog sjaja
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/8
19.11.2019.
u 13:11

Cilj izložbe je educirati građane o tome na što trebaju pripaziti kod kupovine umjetnina i prevenirati takav oblik kriminaliteta.

U požeškom Gradskom muzeju otvorena je izložba "Ljepota lažnog sjaja" iz zbirke zagrebačkog Muzeja policije. Izloženo je 50 krivotvorenih umjetnina, uglavnom ulja na platnu i skulptura.

Izložba na jednom mjestu okuplja i predstavlja krivotvorine umjetničkih djela velikana hrvatske i svjetske likovne umjetnosti poput Ede Murtića, Zlatka Price, Salvadora Dalija, Pabla Picassa i drugih, a bit će otvorena do 21. prosinca. Cilj izložbe je educirati građane o tome na što trebaju pripaziti kod kupovine umjetnina i prevenirati takav oblik kriminaliteta.

- Nema poznatog hrvatskog autora koji se ne nalazi u našoj zbirci, a znamo se našaliti da smo jedini muzej koji se hvali krivotvorinama. Svaka umjetnina mora imati certifikat, odnosno dokument bez kojega je ne kupujte – poručila je Helena Biočić, autorica izložbe i voditeljica Muzeja policije.

Komentara 1

RO
robidrago235
15:20 19.11.2019.

To smeče kupuju samo novi bogataš( nouvelle riche) koji nemaju pojma, važno po-zlatni okvir od 20cm oko sranja..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije