Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOJ SLUČAJ

Razbolio sam se od zračenja odašiljača

02.11.2003.
u 00:00

Nisam mogao trpjeti bolove - kaže Ivan

- Tužio sam sudu VIP-net i tražim odštetu jer sam se razbolio zbog zračenja s njihovih odašiljača - rekao nam je Ivan Trogrančić iz Zagreba. - Na stupove s odašiljačima postavljali smo metalne penjalice, a za to vrijeme odašiljači su bili uključeni. Od tada imam stalne glavobolje i povremeno grčenje mišića, a vid mi se pogoršao šest puta!

Ivan Trogrančić zaposlen je u Zagrebačkom elektrotehničkom poduzeću koje je postavljalo stupove za VIP-netove odašiljače za mobilnu telefoniju. Za montažerskih radova na stupu, no pritom su odašiljači bili u funkciji, radnici su osjetili smetnje za koje tvrde da potiču od zračenja snažnih odašiljača.

- Pri radu smo osjetili trnce u rukama i neobjašnjiv svrbež, a navečer nakon posla počeli su grčevi mišića ruku i nogu. Od tada me muči snažna glavobolja na lijevoj strani lubanje, imam kroničnu nesanicu, vid mi se drastično pogoršao i opće zdravstveno stanje mi je slabo. Nakon montaže 7. odašiljača, tražio sam da me oslobode tog posla jer više nisam mogao izdržati.

Raspitujući se o štetnosti zračenja s odašiljača, gospodin Trogrančić doznao je da monteri HT CRO-neta ne rade na odašiljačima dok su uključeni, a isto vrijedi i za VIP-netove montere i inženjere. No, to nije vrijedilo za skupinu ZEP-ovih montera.

- HT CRO-net odašiljači postavljeni su tako da ne ugrožavaju zdravlje ljudi u okolini, što znači da su na visokim stupovima i s minimalnom snagom odašiljanja. VIP-netovi odašiljači postavljeni su na krovove zgrada, na stupovima visokima samo četiri metra, pa i ti stanari već imaju zdravstvenih problema. Nakon što sam o tom problemu informirao tadašnju ministricu zdravstva Anu Stavljenić-Rukavinu, s krova Ministarstva zdravstva na Ksaveru skinut je VIP-netov odašiljač - tvrdi Ivan Trogrančić.

Duško Tadić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije