Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privođenje Dvojica privedena zbog sumnje u sedam pljački u Dalmaciji u tri mjeseca

Razbojstvima do 100.000 kuna

10.05.2006.
u 20:13

Zbog osnovane sumnje da su od kraja siječnja počinili sedam razbojstava na području PU splitsko-dalmatinske, u Istražni centar Županijskog suda u Splitu privedeni su Dejan Bibić (28) iz Splita i Josip Tokić (27) iz Sinja. Terete se i za još dva kaznena djela razbojstva koja su ostala u pokušaju. Meta su im bile trgovine mješovitom robom i kladionice, a jednom su opljačkali poslovnicu Hrvatske lutrije u Sinju i krojački salon Ivanka u Splitu.

Ukupno su ukrali oko 100.000 kuna. Josip Tokić maskirao bi se kapom ili plastičnom vrećicom, a zaposlenice bi preplašio pištoljem ili nožem. Kapa i nož naknadno su pronađeni na mjestu gdje ih je odbacio. Novac je dijelio s Dejanom Bibićem koji je bio zadužen za bijeg. Dok bi Tokić pljačkao, Bibić bi u blizini čekao u autu kojim bi bježali u nepoznatom smjeru.

Zbog sumnje da je počinio razbojstvo, Bibić je priveden u veljači, a prekjučer je policija uspjela identificirati Josipa Tokića kao drugog razbojnika. Nisu uspjeli opljačkati kladionicu Derby u Sinju i prodavaonicu prehrambene robe Studenac u Splitu.

Tokić je zaposlenici kladionice zaprijetio džepnim nožićem, a pobjegao je nakon što je aktivirala alarm. Poslije neuspjele pljačke Studenca, uletio je u krojački salon Ivanka. Vlasnicu je pretukao i zaključao u zahodu kad mu je kazala da nema novca. Ukrao je 20 kuna koje je pronašao u ladici stola.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije