Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Očevid je u tijeku

Razbojništvo u Splitskoj banci na Horvaćanskoj

Splitska banka (1)
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/6
03.06.2013.
u 10:59

Razbojnik naoružan vatrenim oružjem danas oko 10 sati upao je u banku te prema klasičnom scenariju zaprijetio zaposlenicama

Po drugi put opljačkana je poslovnica te banke na Vrbanima kod Jaruna, točnije na prometnoj Horvaćanskoj ulici. Na sreću nitko nije ozlijeđen. Ono što je za sada poznato jest da je razbojnik naoružan vatrenim oružjem danas oko 10 sati upao u banku te po klasičnom scenariju zaprijetio zaposlenicama nakon čega su mu, dakako u strahu za vlastiti život, spremile novce u torbu, a on se dao u bijeg. Ubrzo je na mjesto događaja stigla ekipa za očevid.

Već oko podne policijskim inspektorima nije bilo ni traga, a zaštitar koji je otvorio vrata uz osmijeh je obavijestio da će poslovnica biti zatvorena za klijente cijeli dan. Za koliku je svotu novca ovog puta opelješena Splitska banka, zasad nije poznato.

Razlog zašto se razbojnici toliko često odlučuju za napad na Splitsku banku vjerojatno leži u slabim sigurnosnim uvjetima. Stručnjaci za sigurnost već su prije upozoravali na važnost sigurnosnog aspekta u bankama, kao prvo zbog zaštite njihovih djelatnika, a potom i novca. No, većina banaka ispunjava minimalne tehničke uvjete, no dodatno u sigurnost ne ulaže.

>>Zbog pljačke Splitske banke u Zagrebu uhićen Nenad G.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije