Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRĐENO
Povratak na članak

Ravnateljstvo policije: Temeljem naloga državnog odvjetništva provodimo izvide u Agrokoru

Na novinarsko pitanje može li se dogoditi da Petrovljeva prijava godinama "u ladici" čeka na rješavanje što je čest slučaj u hrvatskom pravosuđu Šprlje je kazao kako se nada da se to neće dogoditi.

Komentari 23

ST
stimo
16:26 06.04.2017.

da ste tako bili brzi za HAVC povjerovao bi vam ovako corak

VL
ST
stefj
16:26 06.04.2017.

Petrov je napravio izrazito populistički potez bez nekog smisla. A policija ionako istražuje u ovakvim slučajevima kada postoji sumnja u neki privredni kriminal... Koliko vidim iz natpisa, Agrokor može biti jedino optužen za krivotvorenje izvješća i nesavjesno poslovanje. Ovo drugo je gotovo nemoguće dokazati, dok bi prvo trebalo biti jednostavno... Sad, da li će Todorić nastradati? Pitanje tko je potpisivao sve papire, ima tu hrpa direktora. No, tako su govorili i za Sanadera da neće nikad u zatvor, no onda su mu Jadranka i Mesić smjestili. Sve bi prošlo ispod radara da se nije htio vratiti u politiku... Tko zna, možda će tako politika smjestiti i Todoriću ako se neće htjeti maknuti...

VL
Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
16:50 06.04.2017.

Evo, da ja, kao "obični građanin", na temelju medijskih natpisa podnesem prijavu protiv Mosta, Grizlija i Braunbergera, bi li ovako ekspresno došlo do akcije DORH-a?

VL
EL
elkomadante
16:49 06.04.2017.

sto ste radili do sada ?

VL
Avatar Marijanček
Marijanček
16:47 06.04.2017.

Sigurno će sada upravitelj biti Božo Petrov. Sram ga može biti, kao što je za predizborne kampanje govorio da će u Saboru zastupnici imati plaču 9.999,00kn itd.

VL
PV
prcko.vitamincic
17:40 06.04.2017.

Petrov je u pravu, police u dućanima Konzuma su poluprazne i jasno je da će sutra biti situacija još gora. Ljudi više i ne idu u Konzum kada znaju što se dogodilo, i to je logično. Ovo je pljačka stoljeća i još bi trebalo spašavati lopova, pa gdje to ima?

VL
Avatar __MAX__
__MAX__
17:50 06.04.2017.

Uzimao kredite a izvlacio dividende i uz to izdavao mjenice uz pomoc HNB. Pametnom dosta. Policija i USKOK imaju ciste dokaze o lancu korupcije i samo trebaju procesljati knjige i racune. Amaterski posao za bilo koju Policiju u svijetu.

VL
DO
dopizdilomi
16:26 06.04.2017.

Već sada? Kako tako brzo i naglo?

VL
DB
drako_barbic
16:24 06.04.2017.

20 sati društveno korisnog rada za svakog člana dinastije Todorić će biti adekvatna kazna

VL
DO
doktorica
16:50 06.04.2017.

Šprlje je kazao kako se nada da se to neće dogoditi....tošica

VL
AN
anticenzura
16:50 06.04.2017.

Mislim da je sada svima jasno da zlocinacka namjerno rusi kompaniju, a s tim i citavu drzavu. Pazite sada kada su se dogovorile banke, sada su upali u kompaniju? Tko normalan ce pristati vise suradjivati s tom tvrtkom? Pa banke ce odmah odustati financirati dugove i pustiti ove da razvale kompaniju.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
18:40 06.04.2017.

Imati će istražni organi puno posla. Pitanje je tko će sve pomagati u zataškavanju. I sada se vidi zašto je HDZ tražio da arhivi nakon 1990 godine ostanu zatvoreni za hrvatsku javnost a da se otvore samo oni do 1990. Jer Todorić je središnji sudionik hrvatske pretvorbe devedesetih. Ali krenulo je već s rastakanjem Agrokora na netransparentan način u organizaciji samog Todorića. Dijelove firme već prepisuje recimo na "skrbničke račune", a danas smo saznali i za otok koji je upravo prepisao van Agrokora zajedno s cijelom firmom Grafoplast. Grafoplast je nekada bila firma četvorice vlasnika iz Rogoznice i Kopače koja je u pretvorbi kupila predivnu nekretninu i zastarjelu tiskaru u Preradovićevoj ulici 21 u centru Zagreba. To je nekada bila kultna tiskara IBG -Tiskara Zagreb u kojoj su se tiskali u olovu i beogradska Borba na latinici i istovremeno Glas koncila i Polet i Informator, brojne knjige i brošure, časopisi, svašta ... Ekipa iz Grafoplasta je to zgrabila i krenula u posao koji nisu do kraja dobro poznavali. Imali su neočekivanu podršku, dijelom i političku a dijelom i od ljubitelja slatkog života, dobre hrane i vina koji su se okupljali u njihovoj "konobi" usred Zagreba, zatvorenog tipa i bez naplate usluga. Tamo su dolazili političari, civilni i vojni dužnosnici, novokomponirani tajkuni, "manekenke" i estradne početnice. Da ne duljim, vlasnici Grafoplasta su se posvađali i podijelili firmu. Svojim vezama u općini Primošten (tada je Rogoznica bila dijelom te općine) a i u korupciji ogrezlom Ministarstvu obrane ishodovali su da će vojni objekti na Smokvici biti njima dati na upravljanje bez naknade i to prvo "donacijom" vojnog objekta općini Primošten a zatim besplatnim najmom na 30 godina Općine Primošten Grafoplastu. Todorić je kasnije uspješno došao do tog otoka - pomorskog dobra, gdje su sve radnje od početka bile koruptivne. Todorićevi zaštitari su proganjali sve one koji bi se gumenjacima iskrcali na nekoj plaži tog otoka. Bilo bi zgodno policijski ispitati kako se to može u Hrvatskoj doći do otoka u vlasništvu Hrvatske vojske, treba li ikome platiti pomorsko dobro koje se koristi, ima li ikakvog poreza kada cijeli otok prelazi iz ruke u ruku, može li se s vlasništvom hrvatske vojske trgovati među firmama, hoće li to prodati na kraju Rusima za njihove potrebe kontrole Jadrana i NATO-a kako bi se umanjio dug ruskim državnim bankama?

VL
DU
Deleted user
16:28 06.04.2017.

Vrlo lijepo od građana Bože Petrova da "nakon čitanja" medija napravi optužbu protiv Todorića,nadam se da će tako građanin Ptrov naprviti istu stvar protiv Mrak Taritaš i njenih potecijanih malverzacija u Gunji.

VL
JH
Jasna Horvat
17:08 06.04.2017.

Sada će opet one lijepe slike, kad debeli policajci iznose iz Tornja kompjutore, monitore, miševe i tastature na vještačenje

VL
DU
Deleted user
16:46 06.04.2017.

Komunisti su pokrali Agrokor.

VL
HR
hrza
16:39 06.04.2017.

Remetinac u najavi.

VL
MA
macor
16:24 06.04.2017.

hahahaaaaa O mostovci o mostovci.Kakvi ste vi prefrigani lazovi. Najprije ga spasavate i nakon Toga ,kofol policiju saljete da ga istrazuje. A znate da ce sve sta policija protiv ovoga provodi, nakon izbora u vodu pasti.

VL
RP
rpzagreb
21:53 06.04.2017.

Ne vidim niti jedan razlog zbog čega bi Agrokor ili bilo koja njigova firma trebali biti zaštićeni od takvih istraga. Radili su godinamaizvan svih kontrola a rezultat je postojeća situacija.

VL
CR
CroYami
16:20 06.04.2017.

Bravo Božo Petrov!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.