Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnova Doma

Ravnateljica Studentskog centra namještala poslove Adaptaciji

hypo, pljačka, policija
Davor Javorović/Pixsell
13.05.2010.
u 12:00

Gordana Raos (55), ravnateljica Studentskog centra Split, prijavljena je jer je namjestila poslove na obnovi Studentskog doma Bruno Bušić Anti Mužiniću iz Srinjina, direktoru tvrtke Adaptacija.

Gordana Raos (55), ravnateljica Studentskog centra Split, prijavljena je zbog zloporabe položaja u gospodarskom poslovanju jer je namjestila poslove na obnovi Studentskog doma Bruno Bušić Anti Mužiniću (49) iz Srinjina, direktoru firme Adaptacija.

Početkom 2009. godine poništen je objavljeni javni natječaj za izvođača radova na sanaciji sanitarnih čvorova, a ravnateljica je bez novog natječaja i protivno odredbama Statuta Studentskog centra posao dodijelila Adaptaciji. Radove je platila 635 tisuća kuna iako su se na poništeni natječaj javile i dosta povoljnije tvrtke.

Na poništeni natječaj javila se i tvrtka  "Toplo i hladno" iz Kaštel Novog koja je za iste radove ponudila cijenu od oko 380 tisuća kuna. Mužiniću je posredstvom Student servisa isplatila još 25.000 kuna na ime nekih dodatnih radova koji nikada nisu obavljeni.

Policija sumnjiči ravnateljicu da je 2008. i 2009. godine protivno Statutu, Zakonu o javnoj nabavi i bez odobrenja upravnog vijeća Studentskog centra dogovorila radove na studentskom domu. Iako to nije smjela napraviti bez odobrenja Vijeća, u četiri slučaja je isplatila više od 200 tisuća kuna.

Ante Mužinić prijavljen je i zbog štete koju je nanio državi. Za 2008. i 2009. godinu nije obračunao porez, a u državni proračun nije uplatio više od pola milijuna kuna.

Komentara 1

DO
doktorica
17:16 13.05.2010.

Nije jedina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije