Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Ravnateljica Doma za starije UV-u htjela podići naknade

\'krizan2_krj_pod_090310\'
arhiv vl-a
09.03.2010.
u 15:35

- Ta će se točka skinuti s dnevnog reda. To je zabunom otišlo na skupštinu - kaže Krunoslav Vitelj, predsjednik UV-a, o povećanju naknada za 133 posto

Zbog nekog je razloga Vesna Križan, novoizabrana ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe u Koprivnici, poželjela da članovi Upravnog vijeća, koji odlučuju o poslovanju ustanove, dobivaju veće naknade. Odluka u kojoj stoji da se naknada od 150 kuna zamjenjuje iznosom od 350 kuna za predsjednika, a za članove sa 100 kuna povećava na 250 kuna mjesečno, poslana je kao prijedlog Županijskoj skupštini, koja će se održati u ponedjeljak.

Poklopila slušalicu

- Ta će se točka skinuti s dnevnog reda. To je zabunom otišlo na skupštinu. Nitko iz Upravnog vijeća neće pristati na povećanje naknade, jer to nije realno u ovo teško vrijeme, a i tek smo nekoliko mjeseci na toj funkciji i nema smisla da nam netko više plaća – rekao je Krunolav Vitelj, predsjednik Upravnog vijeća, koje je Vesnu Križan izabralo za ravnateljicu.

Da bi nam Križan obrazložila o kakvoj se to zabuni radi, upitali smo je tko je predložio povećanje naknada i zašto, no iživcirana pitanjem nije bila raspoložena za razgovor.

- A kaj to vas zanima i kaj to vama znači u životu – bio je njen odgovor, a na argument da se radi o novinarskom upitu u vezi s dopisom sa Županijske skupštine, rekla je - ako smo novinari, da dođemo do nje i poklopila telefonsku slušalicu, a da nije rekla čime je vijeće zaslužilo 133 posto veće naknade.

Branka Cuki, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, potvrdila je da je Dom za starije inicijator povećanja, no nije znala ništa o ukidanju te točke s dnevnog reda.

Premale naknade

O većim naknadama petorici članova te predsjedniku UV-a, u obrazloženju stoji da je Dom za starije dopisom iz 26.veljače, upoznao osnivača, a to je Županijska skupština, da je stara visina naknade nesrazmjerna uloženom angažmanu Upravnog vijeća u radu ustanove, koji su uključeni i u rad drugih njezinih tijela, za koje ne primaju naknadu te da predlažu da se plaćanje utvrdi na drukčiji način.

Jesu li članovi vijeća znali za taj prijedlog ili se doista radi o zabuni, nismo uspjeli doznati.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije