Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ravnatelji odlučili: učenicima ubuduće neopravdani sati za prosvjede

23. studenoga 2008. u 11:31 21 prikaza

Na sastanku predstavnika Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja i agencija Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (MZOS) vezanih uz srednje školstvo, ravnatelji škola suglasili su se da će svim učenicima koji ubuduće iz bilo kojeg razloga samovoljno napuste nastavu dati neopravdane sate te izreći odgovarajuće pedagoške mjere, izvijestio je jutros MZOS.

Jučerašnji sastanak je održan povodom nastavka provođenja priprema za provođenje državne mature. Uz članove Predsjedništva i Nadzornog odbora Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja, sastanku su nazočili predstavnici Agencije za strukovno obrazovanje, Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, te Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Tom prigodom, kako se navodi u priopćenju iz Ministarstva, ravnatelji su iskazali svoju podršku svim planiranim aktivnostima vezanim uz pripremu i provedbu državne mature.

Također, zaključeno je kako zahvaljujući do sada provedenim aktivnostima informiranja učenika o državnoj maturi, te osobito zahvaljujući osiguranju dodatnih besplatnih priprema za polaganje ispita državne mature, nema nikakvog razloga za bilo kakve nove prosvjede učenika.

Na koncu, usvojen je i stav da će škole, ako učenici ipak samovoljno iz bilo kojih razloga napuste redovnu nastavu, postupiti sukladno svojim statutima te za izostanke dati neopravdane sate te izreći odgovarajuće pedagoške mjere.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa podržalo je sve navedene zaključke, navodi se na kraju priopćenja.

(Hina)

usporedila
Ella Dvornik objavila koliko zarađuju YouTuberi u Hrvatskoj: 'Pa kažu da nađeš pravi posao'
PBZ CROATIA OSIGURANJE
NIKA ISTRAŽUJE
Jesu li uplate u obvezni mirovinski fond moja imovina?