Breaking
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ravnatelj policije: Zaustavljen je kombi s 11 vojnih osoba, nisu najavili posjet

Ponovio je kako izaslanici Vojske Srbije nisu imali uvjete za ulazak u Hrvatsku jer službena putovanja dužnosnika moraju biti najavljena te da postoje propisi koji objašnjavaju kako se to radi
07. rujna 2019. u 15:08 125 komentara 17708 prikaza
Nikola Milina
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina izjavio je u subotu kako dolazak izaslanstva vojske Srbije u Hrvatsku nije bio službeno najavljen, te im je zbog toga granična policija onemogućila ulazak u zemlju.

Bajakovo Vraćeni natrag Hrvatska na Bajakovu zabranila ulazak srpskoj vojnoj delegaciji? Krenuli su u Jasenovac

"Imam informacije da je zaustavljen kombi s ukupno 11 osoba, radilo se o vojnim osobama, koje su imale vojne odore u vozilu, ali mi nismo imali službenu najavu njihova dolaska u Hrvatsku, a temeljem Zakona o nadzoru državne granice njima je ulaz onemogućen. Policija na Bajakovu nije imala njihovu najavu", rekao je Milina novinarima na obilježavanju 29. godišnjice osnutka Antiterorističke jedinice Lučko.  

Ponovio je kako izaslanici Vojske Srbije nisu imali uvjete za ulazak u Hrvatsku jer službena putovanja dužnosnika moraju biti najavljena te da postoje propisi koji objašnjavaju kako se to radi.

U slučaju Škaro, policija djelovala profesionalno 

Komentirajući slučaj Škaro, odnosno navode o sumnjama u curenje informacija iz policije, Milina je naglasio kako su policajci djelovali profesionalno.

Aleksandar Vučić REAKCIJA SRBIJANSKOG PREDSJEDNIKA Vučić komentirao zabranu ulaska vojsci Srbije u Hrvatsku

"Policijski službenici profesionalno su odradili kriminalističko istraživanje, ne postoje nikakve indicije da je bilo propusta, po svim informacijama s kojima sada raspolažem ne postoje indicije da je iz policijskog sustava bilo curenja informacija, raspisana je potraga za Damirom Škarom, on je priveden i nalazi se u istražnom zatvoru", poručio je Milina.

Dodao je da ako postoje takve informacije o pojedinom slučaju onda se provode kriminalistička istraživanja te se prijavljuju policijski službenici.

"Profesionalno se radilo po tom predmetu, a rezultat toga je da je osumnjičeni u istražnom zatvoru", naglasio je Milina.

Video: Vlasnik kafića u Uzdolju kraj Knina o napadu

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?