Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reorganizacija KBC-a Split

Ravnatelj KBC-a Split: Postavit ćemo šatore, imamo 170 mjesta za bolesnike s COVID-19

Ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
03.09.2020.
u 11:09

Klinika za plućne bolesti će poslužiti kao Klinika za zaražene koronavirusom, kazao je ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović

Ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović na konferenciji za novinare kazao je da rade na reorganizaciji KBC-a Split.

"KBC Split se u novim okolnostima reorganizira na taj način da može zbrinuti sve bolesnike s koronavirusom, a da se u isto vrijeme osigura skrb za sve ostale pacijente. Premjestili smo neke odjele unutar Križina, s Križina na Firule. Klinika za plućne bolesti će poslužiti kao Klinika za zaražene koronavirusom", kazao je ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović. Dodao je da rade planski, po etapama.

"Imamo 81 bolesnika, od toga je pet na respiratoru", dodao je. "Pripremit ćemo se i za sezonu gripe, a u isto vrijeme ćemo kvalitetno skrbiti o svim bolesnicima", naglasio je.

Do kraja godine planiraju kaže velika ulaganja i sve što rade neće poremetiti njihov planirani rad.

"S ovim premještanjem i Klinikom za plućne bolesti imat ćemo preko 160 mjesta za bolesnike s COVID-19. 164 plus neke opservacije imamao 170. Imamo barem 40 respiratora", kazao je Meštrović. "Očekujemo da će se na parkiralištu postaviti šatori za opservaciju. Bili su tu predstavnici HV-a", kazao je.

Rekao je da ne zna je li će biti potrebna u funkciju staviti Arenu, ali da se svi scenariji razrađuju.

Komentara 3

PV
prcko.vita
11:20 03.09.2020.

Što će vam šatori? Zar nije to samo obična gripa, bla bla, umiru samo stariji od 40 godina... bla bla... ionako treba samo znati plesati? ... vidim ja da svaki dan skoro 500 tinjak građana osjeti na svom vlastitom zdravlju uh, ipak virus postoji, i sada se valja boriti s njim, i moje zdravlje nikada više neće biti kao nekada. A sve zahvaljujući plesu sa virusom, i turističkoj sezoni. Eto sad imamo nekontrolirano širenje virusa, a novce od te turističke sezone su naši političari već potrošili. Kada sam ja pisao da će skuplje biti liječenje zaraženih nego ta zarada pljuvali ste po komentarima, eto sada uživajte.

Avatar southman
southman
11:42 03.09.2020.

Broj bolesnih na dnevnoj bazi će naglo opasti za 10-15 dana. Mada one brojke od 4-5 zaraženih dnevno više nećemo imati. Pa niti kada bude cjepivo na raspolaganju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije