Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kaznena prijava i sramota

Ravnatelj Đačkog doma na svoj račun, ali i na ruke primao novac od stranaca u karanteni!?

Google Maps
17.09.2021.
u 12:41

Iz policije su neslužbeno potvrdili da riječ o Stipici Radošu ravnatelju Đačkog doma u Zadru

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom proveli su kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti. Iz policije su neslužbeno potvrdili da riječ o Stipici Radošu, ravnatelju Đačkog doma u Zadru koji je, kao ravnatelj, tijekom kolovoza 2021. godine u nakani pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, trošak smještaja stranih državljana u navedenoj ustanovi naplaćivao putem uplata na svoj tekući devizni račun i u gotovini, umjesto na žiro-račun riznice osnivača ustanove.

– Naime, sumnjiči ga se da je petorici stranih državljana, koji su boravili u navedenoj ustanovi, naplatio usluge smještaja putem svojeg tekućeg deviznog računa, dok je od druge dvojice stranih državljana primio gotovinski iznos, lažno im prikazavši kako ne postoji mogućnost uplate putem žiro-računa, iako je bio svjestan da su se uplate u stranoj valuti inače uredno obavljale putem žiro-računa.
Nadalje, petorici korisnika usluge smještaja nije izdao račune o naplaćenim troškovima, a sveukupno nezakonito naplaćeni novčani iznos od 16.591,50 kuna nije uplatio na žiro-račun riznice osnivača ustanove već ga zadržao za sebe. Isto tako ga se sumnjiči da je u jednom slučaju usluge smještaja i prehrane stranog državljanina u navedenoj ustanovi u iznosu od 1.715,00 kuna pokušao naplatiti putem uplate na svoj tekući devizni račun, no uplata je na kraju uplaćena na žiro-račun riznice.



Protiv 58-godišnjaka nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti te pokušaja počinjenja istog kaznenog djela – istaknuli su iz zadarske policije.

Na ovaj slučaj upozorio je Jure Zubčić, županijski vijećnik SDP-a koji nam je rekao da je riječ o korupciji HDZ-a u kojoj je sudjelovalo više osoba.

– Ovdje nije odgovoran samo ravnatelj Đačkog doma u Zadru Stipica Radoš već sam siguran da su o ovome sve znali i još neki članovi iz vrha HDZ-a. Tražim da se ispita odgovornost ravnatelja HZZO-a Škrgatića koji je izjavio da su tamo bila 22 stranca, a u evidenciji zaraženih do tada je bilo 19 stranaca. Tražim i da se utvrdi odgovornost predsjednika zadarskog županijskog stožera Šime Vickovića jer je i sada osumnjičeni ravnatelj Đačkog doma rekao da je njemu Stožer naložio da prima strance u dom iako Zadar ima svoju besplatnu karantenu. Na snimci se čuje kako ravnatelj doma tvrdi kako su na bolovanju svi iz računovodstva i da se zato uplati njemu na račun, a to nije bilo dovoljno vlasti u Zadarskoj županiji da ga smijeni nego su ga zaštitili. Možda će ga sad i smijeniti, ali tko će isprati sramotu sa Zadra i sliku koja je s prevarenim turistima otišla u svijet. Ovo nije kraj i bit će toga još – rekao nam je Jure Zubčić.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Pao dogovor o prekovremenima: Vlada liječnicima i sestrama vraća milijardu kuna

Komentara 2

Avatar YUKA1962
YUKA1962
12:55 17.09.2021.

Ako je primio do 10 000 kuna, onda je u redu !!!!

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
13:03 17.09.2021.

Ako se ne varam pravdao se da je računovodstvo na godišnjem..ili je to netko drugi bio 😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije