Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostala bez bubrega

Ravnatelj bolnice: Ako se utvrdi da sam ja kriv, dat ću ostavku

Branko Bazdan
Grgo Jelavić/PIXSELL
28.10.2011.
u 13:09

Pacijentici koja je ostala bez zdravog bubrega ravnatelj se i javno se ispričao. O odšteti se još nisu dogovorili. Kaže da u javnost nisu izlazili jer to pacijentica nije željela.

– U svoje ime i uime Opće bolnice Dubrovnik još se jednom javno ispričavam oštećenoj bolesnici. Želim izraziti žaljenje zbog svega što joj se dogodilo svjestan da je isprika beznačajna u usporedbi sa svim onim što je proživjela – kazao je ravnatelj bolnice Branko Bazdan na konferenciji za novinare sazvanoj zbog 59-godišnje pacijentice Neđeljke Čulić iz Opuzena kojoj je pogreškom odstranjen bubreg.

Iznio je već poznatu kronologiju događaja od 29. rujna, kada se dogodio "neželjeni događaj" te je umjesto 20 godina starije žene vrlo sličnog imena, operirana 59-godišnjakinja. O svemu su izvijestili pacijenticu, njezinu obitelj i Ministarstvo zdravstva.

– O uzrocima, tijeku i posljedicama mjerodavne institucije donijet će svoj sud te to ne mogu niti smijem danas komentirati. Utvrdi li se i naznaka moje krivnje, spreman sam dati ostavku na mjestu ravnatelja – rekao je Bazdan.

Kaže da bolnica nije imala namjeru zataškati događaj. U javnost nisu izlazili jer pacijentica i njezina obitelj to nisu željeli. Dodao je da se pacijentica osjeća poprilično dobro, ali je vrlo uznemirena pritiscima te upravo zbog toga posljednjih dana s njom nisu u izravnom kontaktu. Ravnatelj Bazdan kaže da su s obitelji razgovarali o visini odštete, ali dogovor nisu postigli.

Komentara 7

OB
-obrisani-
13:36 28.10.2011.

Nek joj sad transplatiraju novi bubreg, bubrezi ipak ne narastu novi

CO
corrida
14:05 28.10.2011.

Pa nije luda da im opet ide pod nož, budu joj prišili rep ili pimpek

AL
alapača
14:44 28.10.2011.

a mogli su zataškati, znaju kako se to radi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije