Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVANA KATAVIĆ
Povratak na članak

Ravnateljica NCVVO-a na Večernji TV-u: Preporučila bih maturantima da jednu lektiru obvezno pročitaju

Državna matura u vrijeme izvanredne situacije

Komentari 2

Avatar freen
freen
17:35 20.01.2021.

općenito predmeti na maturi su jako teški,za mnoge preteški u riješavanju.

VL
TO
TORQUEMADA
18:17 20.01.2021.

Općenito je državna matura jedna preskupa farsa u kojoj su rezultati međugeneracijski neusporedivi, objektivitet naprosto ne postoji i rezultati se svake godine natežu da bi se javnost uvjerila u opravdanost njezina postojanja. NCVVO je paradržavno tijelo koje je mimo ministarstva nametnulo pravila igre generirajući nepotreban stres učenicima i roditeljima, omogućujući enormne zarade raznim organizatorima plaćenih priprema za maturu i izvlačeći dodatni i nepotreban novac iz roditeljskih džepova, čime s jedne strane omogućuju lijenčinama da također polože maturu i pošalju onim drugima poruku kako se s novcem može sve, a onim nesigurnima pružaju utjehu da su ipak poduzeli sve što se moglo pa što bude. Činjenica je da je znanja sve manje i učenicima su sve više problem najobičnije stvari. Također su sastavljači državnih ispita nadobudno nadrobili katkada preteške a ponekad banalno lake zadatke. Osobito je vidljivo kako se jedne godine neki predmeti dobro i lako polože, a iduće se kriteriji toliko promijene da postanu gotovo nerješivi. Interpretacija uspješnosti prema rastegljivom modelu postignute ukupne riješenosti ne pruža stvarnu sliku uspješnosti sveukupnog obrazovanja u zemlji. Bolje je bilo nekad, ili da citiram jedan grafit iz Pule: "Bilo je bolje dok nam je bilo gore!"

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.