Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON 50 GODINA

Raul Castro: Spreman sam razgovarati s Amerikancima

Raul Castro
Reuters/PIXSELL
27.07.2012.
u 12:43

Prvi put nakon 50 godina prekinutih odnosa kubanski predsjednik izrazio je želju za ponovnim uspostavljanjem diplomatskih veza između Havane i Washingtona

Kubanski predsjednik Raul Castro izazvao je pravu senzaciju kada je tijekom slavlja povodom Dana revolucije izrazio da je voljan razgovarati sa SAD-om. Time je prvi put nakon 50 godina prekinutih odnosa kubanski predsjednik izrazio želju za ponovnim uspostavljanjem diplomatskih veza između Havane i Washingtona, piše BBC.

Castro, koji nije sklon javnim govorima i posljednje ih dvije godine uspješno izbjegava, zgrabio je mikrofon te se obratio iznenađenoj gomili u istočnoj provinciji Guantanamo.

– Svakog dana kada budu spremni – istaknuo je Castro, voljan raspravljati o problemima demokracije, ljudskih prava, ali samo ako dugoočekivani susret bude ''susret ravnopravnih''.

Komentara 43

OB
-obrisani-
13:16 27.07.2012.

50 godina amerikanci zabranjuju svojim gradjanima bilo kakvi kontakt s kubom. 50 godina sankcija 50 godina amerikanci pravu izolaciju i vrse pritisak na svoje podanike da tako i oni radu ...sad novinari okrenu sve naglavacke kao da kontakti ovise o kubanskoj strani....

UK
UKUSA
13:19 27.07.2012.

Amerikanci daju svakom azil automatski tko god pobijegne s Kube Da je Amerika blizu Hrvatske onda do sad nitko ni ne bi vise ni bio u Hrvatskoj osim politicara.

Avatar Grunf
Grunf
12:52 27.07.2012.

ako boga znaš ne petljaj se s amerikancima razje... su cijeli svijet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije