Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ratnik, diplomat, državnik i poliglot. Doznajte sve o najvećemu hrvatskom kralju

Porazio je tadašnje velike vojne sile, održao crkveni sabor u Splitu, proširio i ojačao Hrvatsku i zahvaljujući svemu tome postao prvi i najveći hrvatski kralj
21. ožujka 2018. u 09:06 7180 prikaza
Kralj Tomislav
Foto: VL

Počeo je kao jedan u nizu manje poznatih knezova, a više od tisuću godina kasnije ostao zapamćen kao prvi, najveći i gotovo legendarni hrvatski kralj. Tomislav se na putu do svog mjesta u povijesnim knjigama susreo s mnogim preprekama, a u srijedu 21. ožujka Večernji list prvi put donosi specijal s cijelom pričom o kralju koji je osnovao Hrvatsku: kralju Tomislavu.

Pisati o kralju Tomislavu uvijek je veliki izazov s obzirom na razmjer između njegova značenja za Hrvatsku i nedostatka pouzdanih povijesnih izvora. Ova bogato ilustrirana knjiga na jednom mjestu donosi sve što znamo o Tomislavu, ali i mitove, legende, nagađanja i radove koji su inspirirani Tomislavovim impresivnim likom i djelom. Čitatelji će se u specijalu upoznati s Tomislavovim raznovrsnim aspektima: bio je ratnik, diplomat, državnik i poliglot. Od samih početaka kao nasljednik opskurnog kneza pa sve do titule prvog hrvatskog kralja, specijal temeljito analizira i secira svaki povijesni izvor koji su povjesničari uspjeli spasiti i iskoristiti.

Od srijede 21. ožujka konačno ćete moći pronaći sve o najvećem od svih hrvatskih vladara na jednom mjestu. Na kioscima potražite Večernjakov specijal o kralju Tomislavu na više od 130 stranica za samo 25 kuna i doznajte zašto upravo Tomislav drži ovako uzvišeno mjesto u analima hrvatske povijesti.

Brodski Varoš: U gnijezdo rode Malene sletio rodan
Slavlje u B. Varošu
Klepetan se vratio Malenoj, Stipa presretan: Naša veza je neraskidiva!
Pevex
NOVO RUHO DOMA
Istražujemo – kako se pripremiti za proljetne renovacije