Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osuđen u odsutnosti

Ratni zločinac Nikola Munjes uhićen u Crnoj Gori

vojnik
Arhiva VL
25.03.2010.
u 11:31

Nikolu Munjesa (42) hrvatsko je pravosuđe u odsutnosti osudilo 1995. na devet godina zatvora zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva počinjenog u Perušiću kod Benkovca.

BEOGRAD - Beogradski Veritas izvijestio je da je u Baru, na temelju međunarodne tjeralice koju je izdala Hrvatska, uhićen Nikola Munjes (42) kojega je hrvatsko pravosuđe u odsutnosti osudilo 1995. na devet godina zatvora zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva počinjenog u selu Perušiću kod Benkovca.

Prema saznanjima Dokumentacijsko-informacijskog centra "Veritas", Munjes, rodom iz Benkovca, koji je u Crnu Goru izbjegao za operacije "Oluja" 1995. zajedno s Brankom Botom (45) i Savom Šarićem (61), također iz Benkovca, proglašen je krivim presudom Županijskog suda u Zadru u ožujku 1995.

OptuženI su, kako je objasnio Savo Štrbac, voditelj "Veritasa", da su kao pripadnici policije SAO Krajine u studenomE 1991. u Perušiću mučili mještane hrvatske nacionalnosti, a jednu osobu su fizički zlostavljali i oduzeli joj osobni automobi.

Bota i Šarić na zadarskom su sudu osuđeni na po sedam godina zatvora. Štrbac kaže da Munjes nema crnogorsko državljanstvo te da će vjerojatno biti izručen Hrvatskoj dodajući da je na temelju tjeralica koje je raspisao Ured Interpola u Zagrebu širom svijeta dosad uhićen 91 Srbin od kojih je 25 izručeno Hrvatskoj.

Ovo je drugo uhićenje Srbina iz Hrvatske na području Crne Gore prema tjeralicama koje je Hrvatska raspisala za ratni zločin. Srpski izbjeglica Stanko Kovačević iz Ervenika kod Knina uhićen je u Podgorici u studenom prošle godine, a 17. veljače ove godine izručen je Hrvatskoj.

Komentara 5

Avatar punkufer
punkufer
12:19 25.03.2010.

Hrvatska treba četnike i koljače progoniti dok god su živi. Kao Izraelci naciste. U članku se citira objašnjenje Save Štrbca, četnika i zlotvora. Zašto?

Avatar Rubirosa
Rubirosa
17:15 25.03.2010.

koferce....pojasni sto je Cetnik?! papcino koliko je ljudi zlostavljano samo u vecim gradovima od jakih snaga MUPa devedesetih,koliko ih je baceno u Savu i dali je itko od tih junaka odgovarao pred sudom,te jeli za isto zlodelo dobio devet godina zatvorske kazne????Ne poznajes nijednog rezervnog hr.policajca????

OB
-obrisani-
18:33 25.03.2010.

Najjači su ovi chede junačine, maltretirat par godina babe i starce a kad zapuca gas i nezaustavlja se do crne gore. Sad ajde polako za Lijepu našu i nemoraš se bojat, nećeš dobit više od 5g.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije