Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obilježavanje osnutka IX. bojne HOS-a

Ratni zapovjednik HOS-a prekršajno prijavljen

marko skejo
Ivo Cagalj/PIXSELL
11.04.2017.
u 23:16

Satnik Damir Banić čitanje ratnog puta bojne završio je s pozdravom "Za dom spremni", a isti je pozdrav na kraju svog govora tri puta zaredom ponovio i Marko Skejo.

Splitska policija u utorak je podnijela optužni prijedlog protiv 61-godišnjeg muškarca, a neslužbeno se doznaje da je riječ o ratnom zapovjedniku HOS-a Marku Skeji, kojega policija sumnjiči za prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, prilikom obilježavanja 26. godišnjice osnutka IX. bojne HOS-a Rafael vitez Boban, 10.travnja.

Tijekom obilježavanja 26. godišnjice osnutka IX. bojne HOS-a Rafael vitez Boban kod spomenika palim pripadnicima u Ulici Ruđera Boškovića u Splitu u nekoliko se navrata čuo pozdrav "Za dom spremni", snimku o tome prenijeli su mediji, a policija je u utorak najavila kako će se kriminalističko istraživanje u tom slučaju nastaviti.

Satnik Damir Banić čitanje ratnog puta bojne završio je s pozdravom "Za dom spremni", a isti je pozdrav na kraju svog govora tri puta zaredom ponovio i Marko Skejo.
Osim te prijave, splitska je policija u službene prostorije privela i 48-godišnjeg muškarca koji je na društvenoj mreži Facebook prijetio predsjedniku Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora i saborskom zastupniku Ranku Ostojiću.

>> Slijede prijave zbog proustaškog okupljanja u Zagrebu

>> SDP traži interpelaciju o radu Vlade zbog 'za dom spremni'

Ključne riječi

Komentara 25

SD
sdpesticid
00:18 12.04.2017.

Podrška satniku.

BO
borac2525
00:08 12.04.2017.

9 bojna je sa tim poklikom branila domovinu od krvožednih četnika 91, draga policijo sto ga tada na ratistu niste hapsili?! Mozda zato jer ste tada skupa u rovu bili, a sada nakon toliko godina onaj sto s vama u rovu bio nije pravdu kroji.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
01:10 12.04.2017.

Zanimljivo je a ne primjetiti da se kažnjavaju zapovjednici ratnih postrojbi a ne seoski stranački dezerteri, morate priznat malo pre sramotno, sramota do neba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije