Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRAČUN

Ratni vojni invalid sa 2,3 promila alkohola u krvi razbijao po dvorani na skupu HDZ-a

hrv-neka-txt.jpg
import
20.03.2006.
u 19:30

SUKOŠAN – Sve sam dao za vas, a što ste vi dali meni? – vikao je ratni vojni invalid Marijan Dijan dok je automobilom u nekoliko navrata rušio vrata, stolce i razbijao stakla u dvorani u kojoj se preksinoć održavao skup HDZ-a. Automobilom je, naime, uletio u prostoriju u kojoj je bio skup hadezeovaca i koju su, na sreću, počeli napuštati.

Srami se PTSP-a
No, Marijan je krenuo unatrag i opet ušao u dvoranu te opet razbijao stakla i uništavao vrata, a onda se zaustavio nasred prostorije. Potom je pred 70-ak hadezeovaca i njihovih gostiju nastavio voziti po dvorani i uništavati sve pred sobom, a samo metar od automobila hororu su pribivali i ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, saborski zastupnici HDZ-a Mirjana Brnadić, Šime Prtenjača, potpredsjednik HSLS-a, Stanko Zrilić i mnogi HDZ-ovi načelnici i gradonačelnici.

Policija je, prema svjedočenju političara, reagirala tek nakon što se Marijan Dijan vratio treći put do sukošanskog Doma mladeži. Iz policije su nam potvrdili da je na skupu izvan dužnosti bio i jedan visokopozicionirani policajac koji im je i dojavio o svemu što se događa, ali nije reagirao jer je ocijenio da nastalu situaciju neće moći riješiti sam.

Oprečne su jučer bile izjave Sukošanaca koji tvrde da je policija pendrecima premlatila Marijana Dijana, dok u policiji sve demantiraju. Iz obitelji Dijan pak tvrde kako je Marijan sve to učinio jer mu nije riješen braniteljski status.

– Ima PTSP, ali se srami to priznati. Prošao je sva ratišta, ali o tome ne govori. Šest puta bio je u Ministarstvu branitelja, no nitko mu nije želio pomoći. Naime, dok su njegovi suborci iz Termita dobili i mirovine i otpremnine, njemu je već godinu i pol dana na snazi samo pomoć od 1100 kuna.

Bojim se da će doći i do ministrice Jadranke Kosor, a kada ogorčen priča o samoubojstvu, kaže da će prije druge nego sebe – rekao je Andrija Živko Dijan, stric Marijana Dijana, te dodao kako je Marijan imao i obiteljsku kalvariju te da ima troje izvanbračne djece s trima ženama. Dodao je kako mu je potrebna stručna pomoć.

Nije zadržan u pritvoru
Marijanu Dijanu su nakon divljanja u krvi izmjerena 2,3 promila alkohola. Jučer poslijepodne je uz kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine priveden istražnom sucu Županijskog suda Vladimiru Mikolčeviću, koji je donio rješenje o provedbi istrage. No, sudac je odbio prijedlog za njegovo zadržavanje u pritvoru jer je ocijenio da nema opasnosti od ponavljanja djela.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije