Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BiH Senida Bečirović odrasla kao Mila Janković

Ratna beba doznala pravo ime i korijene

08.01.2009.
u 00:23

Muhamed Bećirović iz Capardi pokraj Kalesije u Bosni i Hercegovini 16 godina je uzaludno tragao za suprugom i dvije kćeri koje su nestale u svibnju 1992. Tada je srpska vojska okupirala njegovo selo i zarobila ih. Muhamed je tragao pomoću popisa nestalih, preko Crvenog križa tražio ih je u masovnim grobnicama.

Nakon 16 godina u Beogradu je pronašao kćer Senidu (17). Odrasla je pod imenom Mila Janković. Novinarima Dnevnog avaza njezini posvojitelji Živka i Živan Janković ispričali su da su u prometnoj nesreći izgubili dva sina. Senidu je iz mjesta Capardi jedan od srpskih vojnika u kolijevci odnio u mjesto Vlasenicu i dao svojoj majci Ruži.

– Živana mi je rekla da su me u početku zvali Ruža, po njoj. Onda me Ruža dala Centru za socijalni rad, a odatle sam otišla kod Zdravke Elez, kod koje sam bila dva mjeseca. Onda je, kako mi je Živka ispričala, u Politici objavljen poziv za posvajanje i starateljstvo pa su se njih dvoje javili – prepričala je Senida.

Njezino ime je na ploči ispred džamije u Hajvazima. Tamo su imena svih poginulih iz Capardi. Na ploči su i imena njezine majke Senade i sestre Sande.

– Nadam se i da su moja mama i sestra žive. Nadu nikada ne treba izgubiti, to se, evo, pokazalo i u mom slučaju. Voljela bih znati gdje su, jesu li žive. S ocem ću učiniti sve da ih pronađem – rekla je Senida i dodala kako još nije svjesna što se sve oko nje događa. Sretna je jer je vidjela oca.

– Lijepo je oko sebe imati obitelj. Odrasla sam s dvije osobe, a sada znam da ima mnogo ljudi koji me vole – zaključila je Senida.



Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije