Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Porezi se ne smiju koristiti kao instrument razvojne politike

Ako se doista želi dobiti kapital u bankama ili na tržištu kapitala, bankari depozite trebaju više platiti, a kapital na burzi najprije nacija treba naučiti čuvati

Komentari 4

DU
Deleted user
12:27 24.08.2017.

Uvođenje poreza na nekretnine je maksimalni domet naših vizionara. Ova vlast se pokazala, jednako sterilna, kao i prošla. Premda sebi tepaju da su vizionari ( a i imaju po raznim osnovama primanja vizionara svemira ), zapravo se sve svodi naa gašenje vatre. Smanjili smo porez na dohodak, općine su ostale bez novca, sad ćemo im malo namaknuti itd. Sve skupa vizije nema, osim ako se "spaljena zemlja" bukvalno i figurativno, ne računa kao vizija. Što, isto nije isključeno. Država, opća i lokalna jednostavno je preskupa, u odnosu na uslugu koju daje. Nažalost, mišljenja sam da se reforme u tom pravcu ne predviđaju te da nas čeka novo zaduživanje i novi porezi. Jednom kad se ovaj porez(porez na nekretnine) uvede, lako se igrati raznim mjerama, preusmjeravati ga npr. za potrebe središnje države, mijenjati stope npr. na više itd. Sve skupa žalosno. No, postoji nešto dobro, a to je da se javlja kritička svijest, evo čak i kod novinara ( ovaj članak je primjer ) a i kod građana. Zato je najbolji odgovor na ovakvu presiju države referendum! Potpisa će biti više nego dovoljno!

VL
DU
Deleted user
11:21 24.08.2017.

Ovaj izraz maksimalno neutralni malo vuče na "maksimalno trudna"... Ili si neutralan ili nisi!? Nema tu stupnjevanja, komparacije. I u tim tananim analitičkim razmatranjima nedostaje bitna, važna dimenzija - tko "nafitilji" porez na nekretnine, gubi vlast na idućim izborima, garant, a možda će to biti ono što Ameri nazivaju 5 god. ili čak 10 god. dok narod ne zaboravi. Drugim riječima, strahovita pol. cijena je tog novog nameta - tko se usudi, nagrajsat će sigurno na predstojećim izborima, a možda puk bude zlopamtio pa i na idućih par. Protivi se taj porez hrv. mentalitetu, što god analitičari pametovali ili ne.

VL
ZA
zakaria
16:19 24.08.2017.

Ratko, "skidam kapu". U tvojoj ekonomskoj analizi vidim stvarnost , intelektualno poštenje jer se u njoj nisu izgubili ljudi. Ostali su tzv. "numeričari" i očito ideopoklonici "mudre države" koji žive u virtualnoj ekonomskoj stvarnosti koja ovdje ne postoji. Potraćen novacac za njihovo obrazovanje.........

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.