Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRISTUPNI UGOVOR

Ratifikacija u nizozemskom Senatu počinje u ožujku

zastave,europska zastava,hrvatska zastava,europska unija,portal
Patrik Macek/PIXSELL
18.02.2013.
u 12:20

Predsjednik Senata izrazio je zadovoljstvo poslom koji je Hrvatska dosad obavila na putu u EU

Ne očekujemo kašnjenje u ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora, poručio je predsjednik nizozemskog Senata Fred de Graaf na današnjem razgovoru s predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom.

Leko je izvijestio je da je svih 10 preostalih obveza iz posljednjeg Izvješća Europske komisije Hrvatska već sad u visokom stupnju ispunila te naglasio kako se provođenje reformi u Hrvatskoj ne doživljava više kao obveza prema Europskoj uniji nego prema hrvatskome društvu.

- Postizanje europskih standarda u svim dijelovima društva želja je hrvatskih građana - rekao je Leko.

De Graaf je napomenuo da je Donji dom već usvojio Ugovor te da će procedura ratifikacije u Senatu započeti u ožujku. Podsjetio je i da je Nizozemska kroz pristupni postupak aktivno pomagala Hrvatskoj u usklađivanju zakonodavstva sa standardima EU-a te izrazio zadovoljstvo poslom koji je Hrvatska dosad obavila.

>> Danska će pristupni ugovor RH ratificirati početkom svibnja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije