Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Rat je u prijelomnoj fazi, cinično je sada od Ukrajinaca zahtijevati da polože oružje i pristanu na mir pod svaku cijenu

Vojna pomoć Ukrajini tobože samo povećava stradanje tog naroda, ali uskrata bi bila – izravna pomoć Rusiji

Komentari 38

Avatar Le-Freak
Le-Freak
21:19 03.08.2022.

Dok smo se mi u HR branili na zapadu je propagirano da rat treba "iskrvariti" i zato su digli Hrvatskoj sankcije. Tada je bila prica da agresor ratuje protiv Njemacke i njihova IV Reicha. Danas je prica da ce visese oruzja za obranu Ukraine znaciti vise zrtava i sada je umjesto Njemacke (koja nama nikadanije bila prijateljska) Amerika pravi protivnik protiv kojega se Rusi bore. Znaci uvjek neke ydiotske suplje price na koje zlobni pojedinci i neobrazovani nasjedaju i onda papagajski ponavljaju

VL
VO
Vookov
20:21 07.08.2022.

Jedini način da Putler pobijedi je ako Ukrajinci polože oružje. Inače uskoro slijedi bježanija nazad u majčicu Rusiju.

VL
Avatar nekakav
nekakav
21:23 03.08.2022.

6 mjeseci filozofirate, licemjerno ruse prikazujete ko divljake, lažove, a rade samo ono što amer radi 80 godina, napada druge. Izrael ima pravo napadati susjede jer se oni ne smiju naoružavati, jačati, jer je odmah izraelska država ugrožena... Iran ne smije razvijati oružja, jer to ugrožava američke interese. Dajte se već jednom odredite, ima li itko na ovom svijetu pravo na samostalnost, osim amerikanaca. Dal je vama jasno da amerika sebe gleda kao posebnu izuzetnu naciju, iznad svih? Jel vama jasno da je to firerov svijet?

VL
IP
info_punkt
19:56 03.08.2022.

Rat je u prijelomnoj fazi, a prelomljena će biti Ukrajina. To će biti i ovako i onako, samo je pitanje da li će poginuti 0 Ukrajinaca ili milijun Ukrajinaca. Zahvaljujući američkoj vojnoj pomoći, poginut će ih milijun i duže će se mrcvariti, a zemlja će biti potpuno razorena.

VL
BE
Berislav12
23:13 03.08.2022.

Ništa nastavite do posljednjeg Ukrajinca.......u koga se oni ponadali

VL
Avatar Behemot
Behemot
00:38 04.08.2022.

Dosadili Ukrajinci sa svojim mazohizmom i 8 godina i 6 mjeseci odbijanja pregovora jer nisu dobili dopuštenje od Britanije.

VL
AR
arutagajisur
15:46 05.08.2022.

Niposto ne treba od Ukrainaca traziti da kapituliraju, dajte im neka se bore do kraja, ja volim kada neprijatelji rusa biju glavom u zid, uzivam kada im se prosipa mozak po tom zidu, jer da je nesto valjao ne bi bili glavom u zid. Da anglosaksima je jako trebao sukob i sanjali su o tome i mnogo novaca ugruvali da do njega dodje, ali ukrainci imaju svoju glavu na ramenima, pa ako ko maloumni rade sve sto treba njihovim i ruskim neprijateljima, onda i ne zasluzuju da imaju svoju drzavu. Kod onoga naroda kod koga je dva purtaa prosla obojena revolucija i oba puta rusili svoju drzavu,m znaci da ne treba ni da je imaju, i neka se vrati Rusiji ono sto je od Rusije uzeto i njima dato, a oni ce za sraman cin izdaje Rusije biti kaznjeni od te iste Rusije kao Andri u romanu Taras Buljba. Googlj je bio prorok, sve se dogadja po tom romanu. Ukraina je Andrij, Rusija je Taras, a Ostap je Bjelorusija. Zapad je ta famozna poljakinja u koju se je zaljubio Andrij i izdao domovinu i obitelj za sto ga je otac ubio.

VL
AT
atlantisind
20:25 03.08.2022.

Mozda je u prelomnoj fazi ali ne za Ukraince .Rata nebi ni bilo da Amerikanci nisu htjeli da se Rusija oslabi sto oni sami kazu da im je cilj da Rusija postane niko i nista tako da bi oni mogli da se docepaju Ruskog prirodnog bogastva.Anglosaksonska pohlepa nema granica i zato njihov pion zelenko zrtvuje svoj narod a on ce na kraju da naguli sa punom vrecom para.

VL
BA
banini
19:07 03.08.2022.

Tko može zahtijevati od Ukrajine da položi oružje i pristane na mir pod svaku cijenu. Pa Ukrajina je već najmanje tri tjedna u kontraofenzivi !

VL
DU
Deleted user
17:41 03.08.2022.

Ovaj rat je vec davno presao tanku crvenu liniju,rat bez kraja na vidiku,bez pobjednika na vidiku,ali sigurno ekonomska,financijska i humanitarna tragedija svijeta u kojem zivimo. To je iscpljujuci rat u kojem se dva pogleda na zivot,drustvo,politiku i buducnost frontalno sudaraju. Slobodan svijet koji po cijenu Velike Depresije,siromastva,nezaposlenosti itd financira jednu stranu,ili ledeni istok uz moralnu podrsku partnera koji u ovome vidi samo svoje interese. Za prosjecnog stanovnika Europe je taj rat konfuzna situacija. On je pogodjen recesijom i vjerovatno ce s vremenom okrenuti ledja svojim politicarima,mozda cak otici dalje u svojim zahtjevima za povratak na 'staro'. Staro je nazalost proslost i nemoze i nece se vratiti.Vise puta sam vec rekao ovdje,Putin se nece zaustaviti u Ukrajini. Ukrajina je samo postaja koja ce biti prva progutana u procesu reinkarnacije Velike Rusije. Slijede Balticke zemlje,Ceska,Slovacka,Rumunjska,Bugarska i Moldavija u prvoj fazi. U slijedecoj fazi je i Hrvatska nedvojbeno na redu. Ukratko,marcher ou mourir Europo.EU top zna da ce izgubiti Europu,to je samo pitanje vremena. Putin zna da mu je put otvoren,samo pitanje vremena kad ce odgristi veliki dio Europe i instalirati novog gazdu,sebe.Steta,u Europi nema dovoljno kriticne mase koja bi digla glas,podsjetila Europljane da su 1939/1940 ucinili pogresku i platili ju sa 70 milijuna mrtvih i nekoliko stotina milijuna invalida,razrusenim dijelom svijeta. Europa ce opet pognuti glavu,

VL
MP
marinko.przolica
21:22 03.08.2022.

Nažalost EU je pred kolapsom te se Njemačka i Francuska spremaju predati Rusima Besarabijski i Poljski prolaz... To je ono što Putin u stvari želi, a Ukrajina se nažalost samo našla na putu... Budemo vidjeli što o tome misle Poljaci.... Rumunji se za sada ne izjašnjavaju... Ako se EU misli uz ovakvu demografiju očuvati u partnerstvu s Rusima, onda ima problema s osnovnom računicom... Ako se USA povuče iz Njemačke i odluči štititi Poljsku vrlo brzo će neko sidro zakačiti Sjeverni tok, ukrajinci dignuti u zrak ovo cjevovoda koji su još ostali i opet su na istom: bez svjetla i grijanja... Začuđujuće je mentalno i kulturno propadanje europskih nacija...

VL
GA
galico
19:14 03.08.2022.

Moš ti ne dopustiti da Ruje ne pobijede ali budi siguran da ga Ruje neće niti izgubiti...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.