Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
analiza Žarka Primorca
Povratak na članak

Rat je pokazao pet stvari koje Hrvatska mora napraviti odmah

Energija, posebno plin, u rukama monopoliste kakav je Gazprom, je postala oružje u rukama ruske države. Nije to samo ekonomsko oružje, nego i političko sredstvo pritiska i ucjene, ako i ne nešto gore od toga.

Komentari 5

Avatar Behemot
Behemot
13:17 14.05.2022.

"ostvari neki povraćaj u ranije stanje" - zar se ne kaže povratak? Osječki doktorat?

VL
Avatar Cantor
Cantor
12:56 14.05.2022.

Energente i sirovine možeš nabavljati samo od država koje ih imaju. I to nikakvo dnevno politiziranje neće promijeniti. Biti ovisan o Kataru i Saudijskoj arabiji je jamstvo sigurnosti? Ili o Iranu i Venezueli? Europa mora nabavljati sirovine tamo gdje može dobiti najbolju cijenu. Ustvari tamo gdje može dobiti bolju cijenu od konkurencije. To je jedina dugoročno održiva varijanta. Sve ostalo je nekompetentno trabunjanje...

VL
KM
karba-minaton
12:15 14.05.2022.

Zakljucak svejedno nece biti ispravan. Ispravan je zakljucak da ne treba ratovati protiv Rusije, a ja sam siguran da protiv Rusije ratuju 1000 puta Hrvatska bi uvijek bila protiv Rusije i ako joj Rusija i rusi nikada nisu nista lose ucinili.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.