Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOVRŠENA ISTRAGA

Rat grafitima u Vukovaru, privedena dva 15-godišnjaka

Foto: PIXSELL/Branimir Bradarić
1/2
22.03.2021.
u 11:29

Policija će nadležnim Centrima za socijalnu skrb dostaviti podatke o nedozvoljenim ponašanjima maloljetnika koje smo prijavili za navedeni događaj.

Tijekom proteklog vikenda na više lokacija u Vukovaru ispisani su neprimjereni grafiti. U Slavonskoj ulici ispisani su grafiti Srbija i četiri slova S dok su se u stambenom naselju Olajnica pojavili grafiti tipa slova U, Ubij Srbina…

Iz policije navode kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari, a koji su počinili i materijalnu štetu Gradu Vukovar. Policija je 19. ožujka, oko 19 sati, na Olajnici pronašla dvije osobe kako lakom u spreju ispisuju grafite.

Oba maloljetnika su se potom dala u bijeg ali su ubrzo privedeni u policijsku postaju gdje su ih u prisutnosti skrbnika policijski službenici uhitili te kriminalistički obradili zbog sumnje da su neprimjerenim sadržajima ispisivali grafite po dijelovima stambene zgrade u Vukovaru. Nakon provedenog postupka dvojica maloljetnika su redovnim putem kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu. Policija će nadležnim Centrima za socijalnu skrb dostaviti podatke o nedozvoljenim ponašanjima maloljetnika koje smo prijavili za navedeni događaj.  

Iz PU vukovarsko-srijemske navode kako su tijekom vikenda zabilježili još nekoliko lokacija sa neprimjerenim grafitima u Vukovaru, čime su za sada nepoznati počinitelji činili materijalnu štetu. Zbog neprimjerenog ispisivanja grafitima nastala je materijalna šteta 22-godišnjaku iz  Vukovara iz ulice Slavonske, čime mu je oštećenje načinjeno ispisivanjem sprejom po obiteljskoj kući i osobnom automobilu, a oštećenik je ovaj događaj 19. ožujka prijavio policiji.  

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Kupujem izbore COVID dodatkom
Kupujem izbore COVID dodatkom
11:50 22.03.2021.

Nema nikakvih podataka o njima. Znači opet Srbi. I što sad? Trebamo li kao Pupavac generalizirati o mržnji Srba spram Hrvata i Hrvatske države?

SV
Sveznadar
12:44 22.03.2021.

Koliko sam svatija, ono dvoje di su pisali slovo U su uvatili.

DA
danijelrukavina4
13:58 22.03.2021.

Oho-ho. Stiže nova generacija "navijača". Manipulacija narodima, uz pomoć regrutiranja "novih generacija" maloljetnika, instruiranih i (vjerojatno) honoriranih od "važnih i moćnih ljudi iz sjene" se nastavlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije