Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
doktorandi
Povratak na članak

Rasvjetljavaju prošlost poštujući svoj kraj, ne zanoseći se titulama

Ivan Peklić i Đuro Škvorc isti su dan na Filozofskom fakultetu u Zadru predali sinopsise svojih disertacija

Komentari 1

RA
radotovic
09:46 20.07.2012.

Glavna tema doktorske disertacije mr. sc. Đure škvorca nisu srpske paravojne formacije kako je ovdje navedeno, iako su dijelom tema istraživanja i te postrojbe kao što je na primjer djelovanja zločinačke skupine "ŠILT" Siniše Martića-Šilta na području Gline. Općenito cilj ovog povijesnog istraživanja je dokazati da je 39. korpus “SVK” (srpske vojske Krajine) bio jedan od sudionika u provođenju velikosrpske, Miloševićeve politike, agresije na RH i okupacije dijela Banovine. 39. korpus „SVK“ na Banovini od ustroja do raspada u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja 1995. oslanjao se u svim svojim segmentima (kadrovski, plaće, časnici, dočasnici, obuka, oružje, streljivo, oprema) na VJ odnosno bio njen sastavni dio.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.