Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OZBILJNIJE OD OČEKIVANOG
Povratak na članak

Raste zabrinutost zbog prirodnih katastrofa, znanstvenici se okupljaju na dva tjedna

Lista ekstremnih vremenskih pojava u posljednjih nekoliko tjedana je zapanjujuća

Komentari 7

SI
sisavac
12:51 26.07.2021.

trkeljanje bez ikakvog uporišta u ičemu. znači, da ponovimo, od 14 do sredine 19. stoljeća bilo je malo ledeno doba, i tad kreće rast temperatura. to je taj trenutak kojeg 'znanstvenici' nazivaju predindustrijskim. i nema veze s ugljenom, naftom i plinom. nema. zašto nema? zato jer je tom razdoblju hladnog vremena prethodilo razdoblje toplog vremena, a kako smo sigurni da stari rimljani, grci, egipćani, kartažani i ostale sile starog doba nisu trošili naftu i ugljen, plin, znamo da je tu ljudski faktor zanemariv. imamo dovoljno podataka unatrag nekoliko tisuća godina da možemo sa sigurnošću reći da ljudske aktivnosti nisu presudne za ništa od toga što se događa, a to što se događa jest obična statistička pojavnost događaja. u par tjedana par većih katastrofa.. to je čudno? statistički nije, statistika poznaje povratne periode od godine, dvije, pet, ... 50, 100, 500, 1000, i to je to. matematički se može izračunati vjerojatnost neke iznimne kiše. i znate što? ovo što se događa ulazi u okvire statističkih očekivanja! bez da uključujemo naftu, co2, ovog i onog faktora. o čemu će raspravljati ekipa kojoj klima nije domaće područje? jedini koji mogu, čak smiju, o tome pričati, jesu paleoklimatolozi, koje se brutalno izbjegava pri bilo kakvom simpoziju, procjeni, bilo čemu. a jedini su pozvani govoriti. to je kao da vam o vašem liječenju odlučuje prodavač tableta, a ne liječnik.

VL
LL
lijepa_li si
13:27 26.07.2021.

nismo još doživjeli ništa što se već nije dogodilo! katastrofičari samo prodaju svoje usluge i proizvode# gratis i ideologiju.

VL
Avatar Jopa
Jopa
13:01 26.07.2021.

Hoće li na okupljanje doći Đikić, Rudan i Kolarić?

VL
XA
xaron
21:40 26.07.2021.

Prije 1000 godina Vikinzi su na Grenlandu dizali svoja nselja, gajili stoku, žito…Krajem 14 st. naglo je počela padati temperatura i oni su počeli napuštati otok. Zadnji brod sa Grenlanda za Island je isplovio 1424 godine, i nikad se nijee vratio. Ovo su činjenice iz sačuvanih arhiva, koje je teško povezati sa dnevnom politikom i naukom.

VL
KA
KomentiramRijetko_af
15:19 26.07.2021.

Koliko moraš biti ograničen (govorim o ljudima s doktoratima, znanstvenicima) da uopće pomisliš da nas šačica od nepunih 8 milijardi može tako dramatično utjecati na svjetsku klimu?!? Jedno je zagađenje, ugroza mnogih životinjskih vrsta, pronalaženje čestica mikroplastike čak u Andima, …, ali da čovjek može proizročiti globalno zatopljenje, helou??? Patetično…

VL
TE
TeoretičarZavjera
17:30 26.07.2021.

I zatim, kad prvi klimatski lockdowni krenu, vožnja po principu par-nepar, CO2 kvote, kvote za potrošenu energiju, nagrade za nejedenje mesa, …, još će jedna “teorija zavjere” prestati biti samo teorijom…

VL
Avatar Upitnik30
Upitnik30
13:11 26.07.2021.

Dokle god se na neke ne odnose pravila igre - nema smisla

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.