Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poginulo 30 osoba

Raste broje žrtava eksplozija u Ekvatorijalnoj Gvineji, nastavlja se potraga za preživjelima

FILE PHOTO: Gas Exporting Countries Forum in Santa Cruz
Foto: DAVID MERCADO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
08.03.2021.
u 12:07

Troje djece u dobi od tri i četiri godine izvučeno je živo ispod ruševina u ponedjeljak ujutro i prevezeno u bolnicu u Bati

Tijela deset osoba izvučena su u ponedjeljak ispod ruševina dan nakon četiri eksplozije koje su razorile vojni kompleks u gradu Bati, u Ekvatorijalnoj Gvineji gdje je prema novim podacima poginulo 30 ljudi, a 600 je ozlijeđenih.

Nijedan predstavnik vlasti nije bio dostupan da potvrdi nove podatke. Ministarstvo obrane u nedjelju je objavilo da je poginulo 20 osoba, a najmanje 600 je ozlijeđenih.

Predsjednik te male srednjoafričke države Teodoro Obiang Nguema za nesreću je okrivio poljoprivrednike zbog paljenja korova, ali i vojsku zbog "nemara" u nadziranju eksploziva u vojarni Nkoa Ntoma u gospodarskoj prijestolnici zemlje. 

Stravične eksplozije doslovce su sravnile sa zemljom zgrade u kojima su bile smještene specijalne snage i žandarmerija te njihove obitelji, a porušile su ili sravnile brojne kuće u blizini.

"Deset tijela izvukle su spasilačke ekipe jutros te su nastavile potrage za preživjelima", rekao je novinar državne televizije TVGE koja je pod ministarstvom informiranja. 

Troje djece u dobi od tri i četiri godine izvučeno je živo ispod ruševina u ponedjeljak ujutro i prevezeno u bolnicu u Bati.

"Nismo spavali noćas, kuće su nastavile gorjeti cijelu noć i slušali smo male detonacije, svi stanovnici četvrti u opsegu od 2 do 4 kilometara od eksplozije nisu se mogli vratiti kući", rekao je jedan stanovnik telefonski za agenciju France presse. 

Televizija očekuje da će broj mrtvih rasti i prenosi snimke ruševina nalik područjima nakon snažnih bombardiranja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije