Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Raste broj zaraženih: Velika Britanija na 'crvenu listu' stavlja Hrvatsku i Grčku?

Ilustracija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
17.08.2020.
u 11:19

Stručnjaci pozivaju Veliku Britaniju da uvede testove koji koštaju 50 funti i koji bi se provodili u zračnim lukama

Veliki broj novi slučajeva u Grčkoj i Hrvatskoj doveli su u probleme britanske turiste koji se pokušavaju što prije vratiti kući zbog straha da bi Velika Britanija mogla ove zemlje staviti na 'crvenu listu'.

U Grčkoj je jučer zabilježeno više od 226 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a broj Hrvatska je sa svojim brojkama prešla granicu koju je postavila britanska vlada, a odnosi se na broj zaraženih (20) na 100 tisuća ljudi u rasponu od sedam dana. Hrvatska je trenutno na 21,5 slučajeva na 100 tisuća ljudi, piše Daily Mail.

Blizu prelaska granice su i Danska i Švicarska. Kako bi izbjegli zbrku i probleme, stručnjaci pozivaju Veliku Britaniju da uvede testove koji koštaju 50 funti i koji bi se provodili u zračnim lukama. Taj je potez već ranije napravio Island. Navode kako bi ovime otvorili međunarodna putovanja te drastično smanjili štetu turističkoj industriji, ali i široj ekonomiji.

Britanska vlada je prošlog četvrtka najavila da će od subote u 3 ujutro uvesti obaveznu karantenu za turiste u Francuskoj što je izazvalo masovni odlazak tisuće britanskih turista koji su htjeli izbjeći karantenu. Naglo su morali prekinuti odmor jer su imali nešto više od 30 sati da se vrate u zemlju.

Komentara 1

DO
domolub
22:09 17.08.2020.

uvijek su nesto posebno g. hocu u uniju onda necu Bože me sacuvaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije